Į socialinius būstus - prieš Kalėdas

Į socialinius būstus - prieš Kalėdas

Irklų gatvėje statomo daugiabučio, skirto socialinio būsto laukiantiems klaipėdiečiams, statyba eina pabaigos link. Dar laukia "popieriniai" darbai.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Elidos Mantulovos teigimu, prieš Kalėdas nauji gyventojai jau turėtų švęsti įkurtuves.

Anksčiau buvo kalbėta, kad statybos gali būti užbaigtos birželį ar liepą.

"Buvo planuota, kad gal kiek anksčiau bus užbaigta, bet yra vadinamieji popieriniai dalykai, kurie užtrunka. Geriau nesukurti nepagrįstų vilčių, o kalbėti realiai. Tad manau, kad Kalėdoms jau naujakuriai galės įsikelti", - paklausta, kiek dar liko darbų, sakė E. Mantulova.

Naujame 4 aukštų daugiabutyje Irklų g. 1 bus 36 vieno, dviejų ir trijų kambarių butai, 9 iš jų - pritaikyti neįgaliesiems. Pastaruosiuose bus sumontuota ir speciali įranga vonioje - judėjimo negalią turintiems asmenims skirti suoliukai bei keltuvai.

Dar vienas naujas socialinio būsto daugiabutis bus statomas sklype Rambyno g. Ten iškils penkiaaukštis, kuriame suplanuota 40 butų, 8 iš jų bus pritaikyti neįgaliesiems. Jis turėtų būti pastatytas kitais metais.

Abiejų projektų vertė - 4,6 mln. eurų, iš jų - beveik 3,8 mln. Europos Sąjungos fondų lėšos.

Skaičiuojama, kad naujuose namuose galės apsigyventi mažiausiai 108 asmenys. Šių metų pradžioje Klaipėdos miesto savivaldybėje į eilę buvo užsirašę 638 asmenys ir šeimos, norinčios išsinuomoti socialinį būstą. Kartu su šeimos nariais laukiančiųjų skaičius - daugiau nei tūkstantis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder