Į savivaldybę – pasimatavus temperatūrą

Į savivaldybę – pasimatavus temperatūrą

Saugant lankytojų ir darbuotojų sveikatą Klaipėdos miesto savivaldybės administracijoje įrengtas automatinis temperatūros matavimo aparatas. Juo pasinaudoti turi visi į savivaldybės pastatą Liepų g. 11 įeinantys asmenys. Jei aparatas rodo, kad žmogus nekarščiuoja, durų užraktas automatiškai atblokuojamas ir asmuo gali užeiti į vidų, jei karščiuoja – durys neatsidaro.

„Galbūt kai kurie lankytojai tai laikys papildomu nepatogumu patenkant į savivaldybę, tačiau tai daroma dėl visų klaipėdiečių saugumo. Turbūt nė vienas nenorėtume laukiamajame būti kartu su sergančiu asmeniu ar eiti konsultuotis pas užsikrėtusį valstybės tarnautoją. Temperatūros matavimas, užkertantis kelią į pastatą patekti karščiuojantiems asmenims – viena iš prevencinių priemonių. Taip pat visus kviečiame  pasinaudoti prie savivaldybės durų esančiu dezinfekciniu skysčiu bei nepamiršti laikytis saugaus atstumo. COVID-19 plitimas kitose šalyse rodo, kad atsipalaiduoti negalime“, – sako Savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis.

Automatinis temperatūros matavimo aparatas įrengtas prie vidinių centrinio įėjimo durų, dešinėje pusėje. Visi užėję į pastato vidų ir užlipę laiptais, turi palenkti galvą virš aparato 30 cm atstumu. Aparate užsidegus žaliai šviesai, reiškiančiai, kad asmuo nekarščiuoja, durų užraktas atblokuojamas ir pastūmus duris galima užeiti į vidų. Jei užsidega raudona šviesa, durų užraktas lieka užblokuotas. Žmones, kuriems nustatoma pakilusi temperatūra, savivaldybė ragina kreiptis į medikus ir išsiaiškinti negalavimo priežastį.

Dėl COVID-19 plitimo prevencijos Klaipėdos miesto savivaldybėje taip pat ribojamas vienu metu aptarnaujamų lankytojų skaičius, esant galimybei savivaldybė rekomenduoja gyventojams rinktis nuotolines paslaugas, kurias užsisakyti galima el. būdu paslaugos.klaipeda.lt. Prašymai taip pat priimami elektroniniu paštu [email protected], papildoma informacija teikiama telefonu (8 46) 39 60 66. Į asmenis aptarnaujančius padalinius rekomenduojama atvykti tik tuomet, kai tai yra būtina. Padaliniuose neaptarnaujami lankytojai, turintys ūminių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymių, lankytojai privalo laikytis asmens higienos reikalavimų (rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo ir kt.), rekomenduojama dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones.

Daugiau informacijos apie asmenų aptarnavimą ekstremalios situacijos metu rasite čia: https://www.klaipeda.lt/lt/asmenu-aptarnavimas-ekstremalios-situacijos-metu/7773.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder