Į "Klasco" buvo kviečiama policija

Į "Klasco" buvo kviečiama policija

Vakar paskambinusi į redakciją Klaipėdos miesto tarybos narė Nina Puteikienė prisipažino iškvietusi policiją į AB Klaipėdos jūrų krovinių kompaniją ("Klasco"). Planuotas vicemero Artūro Šulco ir "Klasco" generalinio direktoriaus Audriaus Paužos susitikimas vakar neįvyko, jis atidėtas vėlesniam laikui.

Aplinkos apsaugos agentūra suteikė laisvą prieigą internete gyventojams prie oro užterštumo matavimo duomenų. N. Puteikienė aiškino, kad vakar per pietus ji pastebėjo, kad užterštumas kietosiomis dalelėmis smarkiai padidėjo, kad viršijamos ribinės vertės, tad paskambino į policiją ir pranešė, kad nuodijami gyventojai, ir pareikalavo sustabdyti "Klasco" veiklą. Policininkai patvirtino, kad tokio kreipimosi buvo sulaukta. Beje, jie pasiteiravo N. Puteikienės, kas mokės už nuostolius, kuriuos patirtų ši bendrovė sustabdžius jos veiklą.

"Klasco" generalinis direktorius A. Pauža apie tokį incidentą savo įmonėje nebuvo nieko girdėjęs. "Visų pirma reikia išsiaiškinti, kokių tų kietųjų dalelių ore padaugėjo, galbūt tai kietosios dalelės iš gatvės. Jeigu jos iš gatvės, jokių problemų, tegu stabdo veiklą, mes paprašysime tai apmokėti. Kiek galima meluoti? Aš pavargau atsakinėti į klausimus, kai vyksta tokie keisti žaidimai.

"Panašu į kažkokį šou, matyt, kažkas jau ruošiasi rinkimams", - sakė A. Pauža. Reikia manyti, policija nesiryžo nutraukti "Klasco" veiklos, nes apie tai įmonės vadovas būtų buvęs tikrai informuotas. Su vicemeru A. Šulcu A. Pauža sako norėjęs pakalbėti apie tam tikrus ūkinius reikalus, tačiau tai padaryti vakar jam sutrukdė reikalai, todėl susitikimas buvo atidėtas. A. Šulcas apgailestavo, kad susitikimas neįvyko, nes norima su šios įmonės vadovu aptarti ne vieną klausimą. "Tai, kas vyksta šioje bendrovėje, kelia nerimą. Ruošiausi apie tai kalbėti su A. Pauža, nes gyventojai duoda signalų, kad bendrovėje kraunamos ar tai anglys, ar smulkintas metalas atviru būdu, todėl labai dulka. To Klaipėdoje seniai nėra buvę. Gyventojai sako, kad tai daroma centrinėje miesto dalyje, o pats tai mačiau pietinėje dalyje", - sakė A. Šulcas. Jis norėjo su "Klasco" vadovu pakalbėti ir apie tuos laikinus statinius, tas palapines, nes joms stovėti leidimas duotas tik iki rugpjūčio vidurio, ir apie kitus klausimus. Laikinai einantis Klaipėdos mero pareigas A. Šulcas N. Puteikienės poelgį iškviesti policiją vertina teigiamai.

Pasak vicemero, kiekvieno Lietuvos piliečio pareiga, jeigu jis mano, kad yra daromas nusikaltimas, pranešti teisėsaugos institucijoms.

Vicemeras prisipažino, kad kaip pilietis nufotografavo pietinėje miesto dalyje, šalia Natura 2000 teritorijos, kraunamą kažkokią medžiagą, kuri purškiama vandeniu. Kyla klausimas, kur tas vanduo nubėga. Jis nusiuntė nuotraukas Aplinkos ministerijai, kad įvertintų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder