Į Klaipėdos mero postą - dar vienas kandidatas

Į Klaipėdos mero postą - dar vienas kandidatas

Dar vienas kandidatas į Klaipėdos miesto merus - šių pareigų siekti ryžosi Lietuvos žaliųjų partijos delegatas Modestas Nugaras.

Pristatęs savo rinkiminę programą, jis žadėjo pasitelkti gerąją Europos patirtį ir profesionalią, sąžiningą komandą, kad pažadintų Klaipėdą naujam gyvenimui.

„Miestas kupinas skaudžių opų, kurias reikia nedelsiant gydyti – tai nuolatinė jaunimo emigracija, universiteto griūtis, uosto tarša, žemas gyventojų saugumo lygis, savivaldos atsiribojimas nuo žmogaus, neatsižvelgimas į gyventojų poreikius ir adekvačius siūlymus, senjorų atskirtis, abejingumas gyvūnų prieglaudoms, viešųjų įstaigų darbuotojų interesų pamynimas“, – savo kalbą pradėjo M. Nugaras.

Kandidato teigimu, miestas prarado gyvybingumą, žmonės pavargo būti nematomi ir negirdimi, todėl žadėjo sugrąžinti Klaipėdai šurmulį bei atverti gyventojams duris priimant miestui svarbius sprendimus.

„Bendruomenės įtrauktos į miesto prioritetinių sričių nustatymą, skatinamas bendruomeniškumas ir pilietinis aktyvumas, užtikrinamas savivaldybės darbuotojų geranoriškumas bendraujant su žmonėmis – štai kokią Klaipėdą įsivaizduoju“, – teigė kandidatas.

„Visų pirma, turime suvaldyti Klaipėdos miesto taršos problemas ir užtikrinti sveiką gyvenamąją aplinką. Sieksiu lygiavertės miesto ir uosto partnerystės, kad abi pusės prisiimtų atsakomybę ir įsipareigojimus. Ne tik uostas, bet ir savivaldybė investicinėmis priemonėmis turi prisidėti sprendžiant oro, vandens bei triukšmo taršos klausimus. Uosto plėtrai pritariu, tačiau turi būti užtikrinama, kad nebus padaryta esminių, nepataisomų klaidų, kurios turėtų įtakos miesto bei jūros kranto ekologinei būklei ir žmonių gyvenimo kokybei. Būtina spręsti ir į uostą patenkančių transporto srautų problemą bei išsaugoti ir plėsti gyvybiškai miestui svarbias žaliąsias erdves“, – kalbėjo kandidatas į Klaipėdos miesto merus.

Anot Modesto Nugaro, būtina viešąjį transportą paversti patogia alternatyva nuosavam automobiliui, taip ne tik sumažinant oro taršą, bet ir spūstis keliuose. Lietuvos žaliųjų partijos atstovas kalbėjo ir apie gyventojų saugumo stiprinimą, plečiant vaizdo stebėjimo kamerų tinklą bei nušviečiant naktines miesto gatves, tam pasitelkus energiją tausojančias sistemas. Kandidatas žadėjo skatinti aktyvesnę pastatų renovaciją ir atsinaujinančios energetikos plėtrą, stiprinti sveikatinimo politiką, sudarant sąlygas sveikam laiko leidimui miesto erdvėse.

Jis tikino neužmiršiantis ir verslo sektoriaus. „Lietuvos žaliųjų partija pasisako už atsakingą verslą, tad sieksiu atsižvelgti į tokio verslo plėtros poreikius bei sudaryti palankias sąlygas veikti. Skatinsiu naujų „žaliąjį“ sektorių atstovaujančių investicijų ir verslo įmonių atsiradimą mieste“ – sakė Modestas Nugaras.

Jauno kandidato vizijoje daug dėmesio skiriama Klaipėdos universitetui. „Savivaldybė privalo palaikyti universiteto plėtrą, finansiškai prisidėti pritraukiant pačius geriausius ne tik Lietuvos, bet ir užsienio šalių akademikus. Visomis priemonėmis skatinti Klaipėdos universiteto studentų skaičiaus augimą ir tokiu būdu ne tik išsaugoti jaunus, geriausio išsilavinimo siekiančius miesto gyventojus, bet ir pritraukti ambicingų jaunuolių, galinčių padėti prikelti Klaipėdą naujam gyvenimui“, – teigė kandidatas į Klaipėdos miesto merus.

Modestas Nugaras – jau kurį laiką aktyviai veikia politinėje veikloje, yra Lietuvos žaliųjų partijos Valdybos ir Tarybos narys, dirbo LR Seime bei Europos Parlamente. Klaipėdos universitete kandidatas yra įgijęs andragogikos (suaugusiųjų švietimo) magistro laipsnį.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder