Į atnaujintą "Kauno atžalyno" biblioteką jau grįžta knygos

Į atnaujintą "Kauno atžalyno" biblioteką jau grįžta knygos

Į dvejus metus rekonstruotą Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos "Kauno atžalyno" padalinį šią savaitę grįžta knygos. Tikimasi, kad nuo liepos 1-osios atnaujinta biblioteka jau pravers duris ir pradės teikti pagrindines paslaugas.

"Kol kas "Kauno atžalyno" padalinio durų plačiai neatveriame, tik truputį praveriame. Tikimės, kad su skaitytojais susitikti naujajame "Kauno atžalyno" padalinyje galėsime jau nuo liepos 1-osios, o gal ir kiek anksčiau. Kol kas teiksime tik pagrindines knygų išdavimo ir grąžinimo paslaugas ir suteiksime prieigą prie kompiuterių, tačiau jie bibliotekoje bus naudojami seni. Dėl karantino užsitęsė informacinių technologijų įrangos viešieji pirkimai. Juos koordinuoja Klaipėdos miesto savivaldybės Projektų skyrius ir Centrinė projektų agentūra", - sakė bibliotekos direktorė Bronislava Lauciuvienė.

Daugiau nei prieš 50 metų statytas ir morališkai pasenęs I. Kanto viešosios bibliotekos "Kauno atžalyno" padalinio pastatas per pastaruosius metus buvo rekonstruotas ir kone trigubai išplėstas. Dabar jo patalpos užima 844 kv. m per tris aukštus. Moderniai įrengtos erdvės pritaikytos ne tik knygoms laikyti, bet ir bendruomenės poreikiams. Bibliotekoje įrengta 100 vietų daugiafunkcė patalpa koncertams ir kitai veiklai, konferencijų salė, kompiuterinė mokymo klasė, jaukios erdvės vaikams, nes į šį padalinį bus perkeltas vaikų centras "Pelėdžiukas".

DARBUOTOJOS. I. Kanto bibliotekos direktorės Bronislava Lauciuvienė (dešinėje) ir "Kauno atžalyno" padalinio vedėja Daiva Kapturova džiaugiasi moderniai atnaujintomis bibliotekos patalpomis.

Bibliotekai jau nupirkti ir sustatyti visi baldai. Nuo vakar iš nuomojamų patalpų ir kitų bibliotekos skyrių pervežamos knygos. Pasak direktorės, atnaujintame bibliotekos padalinyje bus 20 tūkstančių knygų ir leidinių. Karantino metu bibliotekininkai atliko titanišką darbą - visas šias knygas iš naujo įmagnetino. Bibliotekoje įrengta RFID knygų apsaugos, procesų valdymo ir automatizavimo sistema leis lankytojams savarankiškai pasiskolinti ir grąžinti leidinius (taip pat ir bibliotekos nedarbo metu).

Praėjusios savaitės pabaigoje naująsias bibliotekos patalpas apžiūrėjo Klaipėdos miesto savivaldybės atstovų grupė. Po vizito vicemeras Arvydas Cesiulis džiaugėsi, kad bibliotekos atnaujinimo darbai vyko ir karantino metu.

NAUJOVĖS. "Kauno atžalyno" bibliotekoje įrengta RFID knygų apsaugos, procesų valdymo ir automatizavimo sistema.

"Gyvenimas eina į priekį. Labai gera ir džiugu išvysti taip gražiai atnaujintas, apstatytas, dažais kvepiančias bibliotekos patalpas, kuriose kartu veiks ir bendruomenės namai bei edukacinis centras vaikams ir suaugusiesiems. Belieka tikėti, kad sklandžiai praėjus paskutiniam bibliotekos padalinio atnaujinimo etapui - įsigijus informacinių technologijų priemones, "Kauno atžalyno" padalinys galės plačiai atverti savo duris klaipėdiečiams rudenį", - linkėjo vicemeras A. Cesiulis.

VAIKAMS bibliotekoje įrengtos jaukios erdvės.

B. Lauciuvienė papildė, kad oficialus atnaujinto "Kauno atžalyno" padalinio atidarymas suplanuotas rugsėjo pabaigoje - spalio pradžioje. "Tikimės, kad šio padalinio atidarymo šventė bus vienas iš šiais metais minimo Klaipėdos bibliotekos 100-mečio programos renginių", - sakė pašnekovė.

EDUKACIJAI skirta bibliotekos erdvė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder