Gyvūnų mylėtoja vos neatsidūrė gatvėje

Gyvūnų mylėtoja vos neatsidūrė gatvėje

Gyvenimą gyvūnams pašventusi 25-erių metų Andželika Bajorinaitė sulaukė smūgio - namą, kuriame įkūrė prieglaudą "Gyvūnų užuovėja", nuomojusi mergina patyrė šoką, kai sužinojo, kad savininkai sodybą ketina parduoti.

Jei name apsigyventų kiti savininkai, gyvūnai ir jų globėja atsidurtų tiesiog gatvėje. "Tokios tragedijos negalėtume išgyventi", - socialiniame tinkle "Facebook" sausio 6 d. paskelbė prieglaudos atstovai.

Ši Endriejavo sen. Klaipėdos r. daugiau nei 2 metus veikusios gyvūnų prieglaudos istorija nebūtų sulaukusi atgarsio, jei ne prieglaudos savanorių ir gyvūnų mylėtojos A. Bajorinaitės įrašas socialiniame tinkle "Facebook", suvirpinęs tūkstančius internautų širdžių.

Po to, kai apie ištikusią krizę paskelbė internete, atsirado daugybė geros valios žmonių, aukojančių gyvūnų prieglaudai, kad gyvūnų mylėtoja sodybą galėtų ir nusipirkti.

Prieš savaitę gyvūnų globėjai pranešė, kad jau surinkti 1 535 eurai. Sodybos kaina siekia 37 tūkst. eurų. "Savininkai nori pirmo įnašo pasirašant sutartį pas notarą, (kuris siekia, - aut. past.) 7 tūkst. eurų", - tikino jie ir pridūrė, kad šią sumą reikia surinkti iki vasario pradžios.

A. Bajorinaitė sako, kad sodybos savininkai, nusprendę namą, nuomininkų paverstą gyvūnų prieglauda, parduoti, yra geri žmonės ir paaiškino, kodėl susiklostė tokia nepavydėtina situacija.

Bandė šeimininkų kantrybę

A. Bajorinaitė pasakojo, kad įleisdami gyventi, patalpų savininkai nė nesitikėjo, kad netrukus čia atsiras prieglauda. "To nesitikėjome ir mes", - patikino ji.

Tačiau ilgaainiui teritorijoje vienas po kito pradėjo dygti voljerai, atsirado būdų. "Namų savininkai atvažiuodavo ir kiekvieną kartą rasdavo vis daugiau į juos žiūrinčių akių, vis didesnį triukšmą lipant iš automobilio. Ir net gi tada neprieštaravo. Ar kas nors iš Jūsų leistų savo sodybą paversti šunynu?",- retoriškai klausė ji.

Kurį laiką sodybos šeiminikai į tvarką gyvūnų prieglauda paverstame name žvelgė pro pirštus. "Net nepajutome, kaip pradėjome piktnaudžiauti savininkų gerumu. Kažkur reikėjo sutalpinti gyvūnus, dėl kurių į mus žmonės kreipėsi vis dažniau ir nepaisė mūsų paaiškinimų, kad nėra vietos.

Taip ir piknaudžiavome vietoje to, kad tikrai neimtume gyvūnų, kai namai ne mūsų. Noras padėti buvo daug stipresnis už visas galimas pasekmes. Buvo labai baisu, kai namuose jau gyveno daugiau nei 40 katinų ir atvažiavo savininkai, nustėrome mes, o jie nustėro dar labiau", - pasakojo gyvūnų mylėtoja.

"Net ir tuomet sukastais dantimis, nors akivaizdžiai matėsi pyktis ir sumišimas, jie neliepė mums to ištaisyti. Tie žmonės tikrai neapsakomai geri vien pagalvojus, jog dauguma žmonių nuomodami butą ar namą neleidžia laikyti nei vieno gyvūno, nesvarbu, koks jis bebūtų", - pasakojo ji.

Nusprendė parduoti

Tačiau tokia situacija tęsėsi neilgai. Sausio pradžioje atvykę namų savininkai paaiškino nusprendę parduoti sodybą.

"Vos širdis nesustojo! Atrodo tai mūsų namai, taip pripratome, čia tiek vietos niekam nereikalingiems gyvūnams, su namų valda yra beveik 2 hektarai žemės, būtų galima tiek daug plėstis, turime ir prūdą, netinkamą maudytis žmonėms, bet tikra laimė vasaros metu šunims. Čia tikrai įdėjome visą savo širdį, visą triūsą ir visas jėgas, šioje sodyboje ir prasidėjo mūsų tikroji veiklos pradžia", - širdgėlą liejo A. Bajorinaitė.

Namo šeimininkai sodybą pasiūlė pirkti išsimokėtinai. "Jei neperkame mes, tuomet ieško pirkėjų, o mums tektų per tris mėnesius atlaisvinti visą sodybą", - sakė gyvūnų globėja.

Ji pasakojo neįsivaizduojanti, kur atsidurtų daugiau nei 150 gyvūnų ir ji pati. "Neturime kur eiti", - atviravo mergina.

A. Bajorinaitė tikino, kad per tokį trumpą laiką, per kokį reikėtų išsikraustyti, neįmanoma beglobiams augintiniams surasti naujus mylinčius šeimininkus: "Juk bet kam neatiduosime, o galų gale jų nelabai kas ir trokšta".

Išgyvena dėl ateities

Gyvūnų globėja sakė, kad jei gyvūnų prieglaudos patalpos būtų parduotos kitiems savininkams, ko gero, sutriktų jos sveikata.

"Neįsivaizduoju, kaip reikėtų gyventi nebepadedant gyvūnams. Iki šiol visas gyvenimas yra paskirtas tik jiems", - sielojosi mergina.

Ji tikino pasistengsianti nepasiduoti ir pamėgins pirkti sodybą. "Jaučiamės labai sumišę, nes suprantame, kad būti blogiau negali ir išsikraustyti nėra kur, tektų stabdyti veiklą", - įraše "Facebook" rašė ji.

Gyvūnų mylėtojų ji paprašė pagalbos. Sodyba, kainuojanti 37 tūkst. eurų, gali būti nupirkta išsimokėtinai, pirmasis įnašas - 7 tūkst. eurų. "O likusi suma būtų išmokėta lygiomis dalimis per keletą metų. Mes turime du pasirinkimus: arba per keletą mėnesių surinkti pradiniam įnašui reikalingą 7 000 eurų sumą arba per tris mėnesius išsikraustyti", - dėstė mergina.

"Manome, kad esame įrodę savo atsidavimą, kad pakeitėme didžiulio kiekio gyvūnų likimus į gerąją pusę ir dar šiandien globojame daug gyvūnų, kurie yra priklausomi tik nuo mūsų. Labai tikime, jog ir Jūs manote, kad esame pasiruošę nepasiduoti, kad esame verti turėti savo teritoriją iš kurios niekuomet nebereikėtų išeiti.

Nežinome kaip paprašyti, bet labai prašome, padėkite mums nepasiduoti. Kai pagalvojome, jog kolegoms, turimomis skoloms padengti per tris dienas pavyko surinkti daugiau nei 15 tūkstančių eurų, atsiranda lašelis vilties, ne gi mums negali pavykti surinkti per pus mažesnės sumos per keletą mėnesių?", - sausio 7 dieną gyvūnų organizacijos "Facebook" puslapyje rašė A. Bajorinaitė.

Sausio 16 dieną "Vakarų ekspresui" gyvūnų globėja trumpai paaiškino, kad žmonės sodybai vis dar aukoja.

"Situacija tokia, kad jau baigiame surinkti pinigėlius, niekas mūsų neišvarys lauk", - sakė A. Bajorinaitė.

PRIEGLAUDA. Patalpų savininkai nesitikėjo, kad jų patalpose netrukus atsiras gyvūnų prieglauda. „Fotolia“ nuotr.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder