„Grigeo Klaipėda“ skundžia naujus draudimus: labiausiai baudžiami darbuotojai

„Grigeo Klaipėda“ skundžia naujus draudimus: labiausiai baudžiami darbuotojai

Klaipėdos prokuratūrai nepatenkinus „Grigeo Klaipėda“ prašymo leisti atlikti statybos darbus Dumpiuose esančių valymo įrenginių teritorijoje, įmonė sprendimą apskundė. Taip pat bendrovė prašo panaikinti ir neseniai teismo priimtą nutartį laikinai apriboti įmonės nuotekų valymo įrenginių veiklą. 

„Grigeo Klaipėda“ vadovo Tomo Eikino teigimu, abu skundžiami sprendimai neleidžia bendrovei atlikti pirminio gamybinių nuotekų valymo, kas padėtų „Klaipėdos vandeniui“ stabiliai vykdyti nuotekų valymo procesus, o kartu – greičiau atnaujinti bei sklandžiai tęsti „Grigeo Klaipėda“ gamyklos veiklą. 

„Vien per pirmąjį karantino mėnesį darbo Klaipėdos regione neteko daugiau kaip 2 tūkstančiai žmonių. Skaičiai nuolat auga, tačiau labai tikimės, kad mūsų darbuotojai nepateks į šią liūdną statistiką. Tam ypatingai svarbus institucijų objektyvumas ir lankstumas, tad tikimės, jog prokuratūra pakankamai įsigilins į situacijos rimtumą, nes jos valioje šiandien yra ne tik valymo įrenginiai, bet ir įmonės likimas“, – sako T. Eikinas.

Jo teigimu, šiuo metu dedamos visos įmanomos pastangos, siekiant išsaugoti įmonėje sukurtas darbo vietas, tačiau pandemijos sukeltų ekonominių iššūkių akivaizdoje sklandus įmonės darbas neįmanomas vis priverstinai stabdant gamybą. Todėl svarbu kuo greičiau atnaujinti gamyklos darbą pilnu pajėgumu. 

„Jau antra savaitė, kaip įmonės veikla yra sustabdyta. Deja, „Klaipėdos vandens“ įrenginiai nėra techniškai pritaikyti išvalyti gamybines „Grigeo Klaipėda“ nuotekas, tad ieškome alternatyvių ir abiem pusėms priimtinų sprendimų, kaip galėtume palengvinti „Klaipėdos vandens“ įrenginiams tenkantį darbą. Dumpiuose atlikdami pirminį nuotekų valymą ir tik po to perduodami nuotekas galutiniam išvalymui į „Klaipėdos vandens“ nuotekų tinklus, galėtume užtikrinti tiek nepertraukiamą gamyklos, tiek netrikdomą „Klaipėdos vandens“ veiklą“, – teigia „Grigeo Klaipėda“ vadovas.  

Ir nors Klaipėdos prokuratūros nutarime teigiama, jog statybos darbai „Grigeo Klaipėda" nuotekų valymo aikštelėje Dumpiuose nėra galimi, ji neuždraudė derinti techninį projektą statybos leidimui gauti. Būtent tai „Grigeo Klaipėda“ šiuo metu ir daro.

„Parengėme techninį statybų projektą,  kuris numato Dumpiuose esančių bendrovės valymo įrenginių pagerinimus, susijusius su papildomos valymo įrangos įrengimu ir iš dalies išvalytų nuotekų perdavimu į „Klaipėdos vandens“ nuotekų tinklus galutiniam išvalymui.  Deriname jį su atsakingomis institucijomis ir tikimės, kad galiausiai bus leista Dumpiuose atlikti būtinus statybos darbus ir užtikrinti „Grigeo Klaipėda“ veiklos tęstinumą“, – sako T. Eikinas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder