„Grigeo Klaipėda“ iš buvusių vadovų siekia prisiteisti 2,7 mln. eurų žalos

„Grigeo Klaipėda“ iš buvusių vadovų siekia prisiteisti 2,7 mln. eurų žalos

Nevalytas nuotekas į Kuršių marias leidusi kartono gamybos įmonė „Grigeo Klaipėda“ Klaipėdos apygardos teismui pateikė antrąjį ieškinį, kuriuo iš buvusio įmonės vadovo Vido Beržonskio, buvusio gamybos direktoriaus Jono Garalio bei kitų asmenų siekia prisiteisti dar 1,4 mln. eurų žalos atlyginimą.

Pirmasis ieškinys pateiktas pernai gruodį, o bendra abiejų ieškinių suma dėl patirtos žalos siekia 2,7 mln. eurų, pranešė bendrovė. 

Buvę „Grigeo Klaipėdos“ vadovai kaltinami nepagrįstu bendrovės piniginių lėšų mokėjimu bei sistemingu veikimu prieš bendrovės interesus, netinkamu pareigų vykdymu, kuris esą truko aštuonerius metus – nuo 2011 iki 2019 metų pavasario.

Ieškinyje „Grigeo Klaipėda“ nurodo, kad V. Beržonskis su buvusiu įmonės „Algol Chemicals“ vykdomuoju direktoriumi Vaidotu Kizelevičiumi sudarė „Grigeo Klaipėdos“ produkcijai reikalingo krakmolo tiekimo schemą, taip siekdami turtinės naudos įmonėms „ChemTrade“ ir Airijoje registruotai „Sago Industries Limited“, kurios akcininkė buvo minėtoji įmonė.

Pasak „Grigeo“ pranešimo, „ChemTrade LT“ įkurta 2011 metais, ir nuo to laiko iki 2019-ųjų pavasario per ją buvo perkamos įvairios cheminės medžiagos popieriaus fabrikui, dažai bei krakmolas. Įmonė 2014–2015 metais „Grigeo Klaipėdai“ buvo įsipareigojusi tiekti kartono gamyboje naudojamą tapijokos krakmolą, nors tiekė pigesnį kviečių krakmolą. 2015 metų rugsėjį tiekimą perėmė įmonė „Sago Industries Limited“, kuri krakmolą tiekė iki 2019 metų.

Anot „Grigeo“,  pigesnis krakmolas buvo tiektas J. Garalio sprendimu.

Su J. Garaliu ir V. Beržonskiu darbo sutartis „Grigeo Klaipėda“ nutraukė pernai. Pernai gruodį įmonė Kauno apygardos teismui pateikė ieškinį dėl 1,3 mln. eurų žalos atlyginimo.

„Grigeo Klaipėda“ teigia, kad sprendimai, dėl kurių dalis biologiškai neapdorotų nuotekų patekdavo į įmonės „Klaipėdos vanduo“ nuotekų tinklus, buvo priimti, kai įmonei vadovavo V. Beržonskis, o gamybos vadovo pareigas užėmė J. Garalis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder