Grigeo Klaipėda

„Grigeo Klaipėda“ atnaujina veiklą

Penktadienį, birželio 5 d., AB „Klaipėdos vanduo“ ir AB „Grigeo Klaipėda“ pasirašė naują trumpalaikę nuotekų valymo sutartį, kuri Kuršių marias nevalytomis nuotekomis teršusiai įmonei atvėrė galimybę iš dalies atnaujinti veiklą.

Savivaldybės valdoma įmonė „Klaipėdos vanduo“ šių metų sausį bendrovei „Grigeo Klaipėda“ išdavė griežtas prisijungimo sąlygas, kuriose buvo aiškiai nurodyta, ką įmonė turi atlikti, kad galėtų savo gamybines atliekas leisti į miesto nuotekų tinklus.

Kad AB „Grigeo Klaipėda“ pagaliau įvykdė sutarties prisijungimo sąlygas, kurios buvo išduotos šių metų sausio mėnesį, patvirtino AB „Klaipėdos vanduo“ generalinis direktorius Benitas Jonikas. Jis pasakė, kad šiandien, birželio 5 dienos popietę, pasirašyta laikinoji sutartis, galiosianti vieną mėnesį. Tai leis įmonei atnaujinti veiklą.

„Esminis šios laikinosios sutarties skirtumas nuo ankstesnių keturių yra tas, kad atsiranda suminė tarša, tai reiškia, kad yra ribojama vienos paros ir vieno mėnesio suminė tarša. Tai reiškia, kad išnaudojus mėnesio taršą sklendė yra uždaroma ir nuotekos nepriimamos“, - sakė AB „Klaipėdos vanduo“ vadovas B. Jonikas.

Miesto valymo įrenginiai, kuriuos eksploatuoja AB „Klaipėdos vanduo“, nuo sausio pradžios, valydami ir „Grigeo Klaipėda“ nuotekas, dirbo maksimaliais pajėgumais. Tuo metu „Grigeo Klaipėda“ tarša viršijo normas, aptartas prisijungimo sąlygose. Įmonei atsisakius toliau valyti itin taršias kartono gamyklos nuotekas, pastaroji buvo priversta stabdyti veiklą.

„Grigeo Klaipėda“ neveikė nuo šių metų gegužės vidurio.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder