Grasina uždaryti tiltą

Grasina uždaryti tiltą

Pėsčiųjų tiltą per geležinkelį Priestočio gatvėje valdanti jį pastačiusi bendrovė "Lietuvos geležinkeliai" grasina nuo lapkričio pradžios nebevykdyti jo priežiūros bei tiltą visai uždaryti. Toks sprendimas grindžiamas lėšų trūkumu.

Kretingos ir Šaulių gatves jungiančiu pėsčiųjų tiltu, kasmet pareikalaujančiu ženklių lėšų išlaikymui, bendrovė atsikratyti bandė jau ne kartą ir siūlė jį perimti Klaipėdos miestui. Tačiau dar 2013-ųjų kovą uostamiesčio Taryba šios dovanos atsisakė. Tiesa, tąkart deklaruota, kad miestas tiltą "pasiimtų", jei "Lietuvos geležinkeliai" sutiktų ir toliau skirti lėšų jam išlaikyti.

"Negali skirti lėšų"

Liepos pabaigoje uostamiesčio Savivaldybės sulaukė "Lietuvos geležinkelių" vadovo Stasio Dailydkos pasirašyto rašto, kuriame teigiama, kad bendrovė neturi pakankamai lėšų, jog jų galėtų skirti ir šio tilto priežiūrai. Tad miestui dar kartą pasiūlyta jį perimti prisiimant visus su tilto išlaikymu susijusius kaštus.

Maža to, šiame rašte teigiama, kad "Lietuvos geležinkeliai" nuo lapkričio 3-iosios ketina nutraukti šio tilto eksploataciją ir priežiūrą bei jį visiškai uždaryti.

"Minėto tilto priežiūra nėra tiesiogiai susijusi su AB "Lietuvos geležinkeliai" pagrindine veikla, todėl bendrovė negali skirti lėšų prižiūrėti infrastruktūrą, naudojamą miesto gyventojų poreikiams tenkinti ir savivaldybės savarankiškajai funkcijai - saugaus eismo organizavimui - vykdyti", - rašoma savivaldybės administracijos direktoriui adresuotame rašte.

Vadovaujasi teisės aktais

Visgi panašu, kad miestas keisti savo pozicijos, net ir sulaukę minėtų grasinimų, neketina.

Anot Savivaldybės administracijos Turto skyriaus vedėjos Genovaitės Paulikienės, Geležinkelių transporto kodekse nurodyta, kad pėsčiųjų tiltai (perėjos) yra viešosios geležinkelių infrastruktūros objektai, kuriuos pagal vieną iš to paties teisės akto straipsnio dalį patikėjimo teise valdo, naudoja ir disponuoja būtent bendrovė "Lietuvos geležinkeliai".

Be to, gavus minėtą raštą Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu buvo sudaryta komisija pėsčiųjų tilto apžiūrai atlikti bei būklei įvertinti. Nustatyta, kad šiandien jau reikia atlikti tilto dangos remontą, kuris kartu su metinėmis jo eksploatacijos išlaidomis savivaldybei atsieitų apie 195 tūkst. litų.

Pažymima, kad tilto išlaikymas yra itin brangus dėl žiemą šildomos jo dangos.

Pasak G. Paulikienės, įvertinus visus šiuos faktus miesto Tarybai siūloma ir šįkart nesutikti priimti minėtos dovanos. Vakar šį klausimą svarstęs miesto Tarybos Turto komitetas tokią poziciją palaikė. Visgi galutinį verdiktą dar tars miesto Taryba.

Istorija

Daugiau nei 300 m ilgio pakabinamas pėsčiųjų tiltas per geležinkelį baigtas statyti 2010-aisiais. Jis pakeitė čia anksčiau stovėjusį senąjį, dar vokiečių pastatytą Šilutės geležinkelio stotyje, o 1954-aisiais perkeltą į Klaipėdos geležinkelio stotį. Naujasis tiltas yra ne tik 3 kartus ilgesnis, bet ir patogesnis ratukuose sėdintiems neįgaliesiems, mamoms su kūdikių vežimėliais, dviratininkams. Taip pat jis turi ir žiemą neužšąlantį šildomą pagrindą.
Minėto pėsčiųjų tilto statybos atsiėjo per 13 mln. litų. Darbai finansuoti Europos Sąjungos, valstybės biudžeto ir "Lietuvos geležinkelių" lėšomis.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder