Ginčas dėl patalpų baigėsi turto dalybomis

Ginčas dėl patalpų baigėsi turto dalybomis

Vakar baigėsi dvejus metus trukusi kova dėl patalpų Vaivos g. 23 Melnragėje. Popiet pastate praktiškai neliko fondui "SOS vaikai" priklausančių daiktų, o užrakinus namo duris raktus išsivežė Savivaldybės atstovai.

Vis dėlto pastatas tuščias bus neilgai - galbūt dar šią savaitę, vėliausiai - kitą, čia turėtų vėl šurmuliuoti vaikai, su kuriais dirba biudžetinė įstaiga Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centras.

Išsikraustė patys

Praėjus numatytam laikotarpiui po antstolio perspėjimo vakar Vaivos g. 23 apsilankė antstoliai, Savivaldybės atstovai.

Iki to laiko nuo pat ryto fondo darbuotojai ir kaimynai nešė į lauką viduje buvusius daiktus - žaislus, patalynę, baldus, knygas, įvairius elektrinius prietaisus, stalo įrankius ir indus. Vis dėlto dalis baldų dar liko viduje - juos fondas galės pasiimti kitą dieną, į patalpas juos įleis Savivaldybės darbuotojai.

Pasak fondo vadovės Virginijos Kairienės, visą turimą turtą ketinama išdalinti per pusantro šimto šeimų, su kuriomis esą fondas dirbo, ir kurių apie trečdalis yra vienišos mamos.

PABAIGA. Antstolių nurodymu fondas "SOS vaikai" vakar buvo priverstas iškraustyti ir atlaisvinti patalpas Melnragėje, Vaivos g. 23. Egidijaus JANKAUSKO nuotr.

"Mūsų pagalba tokioms šeimoms buvo tikrai reikalinga. Žiūrint į statistiką, 2014 metais turėjome dienos centrą, kuriame buvo per 200 socialinės rizikos šeimų, o šiandien tokių šeimų turime 361. Man keista klausytis, kai Socialinės paramos skyrius sako, kad yra patenkinti visi poreikiai ir mūsų paslaugų nereikia. Iš tikrųjų tokių paslaugų reikia, kaip reikia ir to, kad vaikas mokėtų ir daržovę užsiauginti, ir kiemą pašluoti", - vakar kalbėjo V. Kairienė.

Ji teigė, kad mato didžiulį valdininkų abejingumą vaikams, jaunajai kartai. Moteris tikino, kad šios patalpos buvo itin palankios darbui su sunkaus charakterio vaikais - aplink gamta, netoliese jūra, ramybė. O kiti centrai, dirbantys su tokiu jaunimu, esą yra "ant gatvės".

"Esu dėkinga visiems, kurie parėmė, savanoriavo. Tai buvo 22 metų darbas su vaikais iš sunkių šeimų. Tai buvo sunkus ir nepavydėtinas darbas, todėl džiaugiuosi, kad mano globoti vaikai užaugo, turi savo šeimas, atvažiuoja, bendrauja. Čia buvo jų namai", - dėl iškraustymo apgailestavo V. Kairienė.

Ji pasakojo, kad kol kas neturi fondo veiklai tinkamų patalpų.

"Laikinai glausimės kažkokiame garaže, nes Savivaldybė neskyrė jokio normalaus būsto. Bandysime vėl prašyti", - kalbėjo fondo vadovė.

Pastaruoju metu kartu su V. Kairiene šiame pastate gyveno jos nepilnametis globotinis, pilnametė buvusi globotinė ir šios mažametė dukra.

Keletą pastarųjų dienų pastate lankėsi ir vasaros stovyklą pradėję lankyti vaikai - užvakar jų buvo 12, vakar - 6.

Kiti šeimininkai

"Vakarų ekspresas" jau rašė, kad Klaipėdos savivaldybės administracija nutarė teismų sprendimų nesilaikiusį agentūros "Visos Lietuvos vaikai" Klaipėdos fondą ("SOS vaikai") iškeldinti su antstoliais, mat vaikus globojanti organizacija net ir pasibaigus patalpų nuomos sutarčiai geranoriškai išsikelti atsisakė.

Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas praėjusią savaitę teigė, kad tokias pačias paslaugas teikia ir daugiau organizacijų, kurios esą tai daro kokybiškiau - "Dienvidis", Dvasinės pagalbos jaunimui centras, Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centras.

"Turime visą spektrą šios paslaugos teikėjų ir ši paslauga teikiama gana kokybiškai ir visiškai tenkina miesto poreikius", - tuomet aiškino S. Budinas ir pridūrė, kad iškart po "SOS vaikų" iškeldinimo Vaivos g. 23 ketinama leisti kitoms vaikais besirūpinančioms organizacijoms rengti vasaros stovyklas maždaug 60-70 vaikų iš nepasiturinčių šeimų.

Vakar Savivaldybės administracijos Turto skyriaus vedėjas Edvardas Simokaitis pažymėjo, kad nesusidurta su fondo darbuotojų ar savanorių prieštaravimais, išsikraustymas vyko sklandžiai ir geranoriškai.

"Dabar šį turtą perduosime savo biudžetinei įstaigai Klaipėdos miesto šeimos ir vaiko gerovės centrui, kad jis čia vykdytų vaikų dienos centro veiklą. Vaikai iš šeimų, kurios gyvena sudėtingomis sąlygomis, čia galės leisti laiką", - sakė E. Simokaitis.

Pasak antstolių, dėl to, kad neišsikraustė po pirmojo pranešimo ir delsė iki paskutinės minutės, fondas dar turės sumokėti išlaidas už antstolių darbą - suma gali siekti daugiau nei 300 eurų. Vis dėlto esą gerai, jog neprireikė samdyti transporto ir darbininkų, tada iš fondo išieškoma suma būtų dar išaugusi.

Vedėjas patvirtino, kad kita organizacija dirbti Melnragėje pradės artimiausiu metu - liko tik pasirašyti sutartį.

E. Simokaitis nurodė, kad Šeimos ir vaiko gerovės centras Vaivos g. 23 įsikurs panaudos pagrindais, sutartis sudaroma trejiems metams.

Buvo kalbėta, kad būtų protinga Vaivos g. 23 esantį sklypą sujungti su šalia esančiu kitu Savivaldybei priklausančiu žemės sklypu. Tai padarius esą būtų apie 80 arų sklypas, kuriam būtų numatyta socialinė paskirtis.

"Vis dar svarstome, ar šioje vietoje turėtų būti darželis, ar senelių namai. Šios dvi sritys pasirinktos, nes darželiuose vaikų eilė yra apie 300 ir dauguma jų yra iš šiaurinės miesto dalies, o laukiančių vietos senelių namuose yra apie šimtą", - anksčiau aiškino S. Budinas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder