Ginčai dėl "mikriukų" konkurso tęsiasi

Ginčai dėl "mikriukų" konkurso tęsiasi

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) patvirtino, kad Konkurencijos taryba teisėtai ir pagrįstai nustatė, jog Klaipėdos miesto savivaldybė pažeidė Konkurencijos įstatymą, ir atmetė bendrovių "Aštuoniukė", "Audresta" ir "Vežesta" skundus.

Praėjusių metų spalį Konkurencijos taryba nustatė, kad 2012 metais Savivaldybė, įgyvendinama Maršrutinių taksi integravimo į bendrąją viešojo transporto sistemos koncepciją, vienus maršrutus panaikino, o likusiuose paskyrė vežėjus toliau teikti keleivių vežimo maršrutiniais taksi paslaugas.

Be to, Savivaldybė be konkurso ar kitos konkurenciją užtikrinančios procedūros sudarė naujas sutartis su maršrutinių taksi maršrutus Nr. 6, 8, 9, 10 aptarnaujančiais vežėjais UAB "Audresta", UAB "Aštuoniukė", UAB "Devintoji banga", UAB "Aisčiai" ir UAB "Dešimtas maršrutas" penkerių metų laikotarpiui ir taip esą privilegijavo kitų vežėjų atžvilgiu.

Savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas teigė, kad šįkart byloje Savivaldybė buvo kaip trečioji šalis, nes Konkurencijos tarybos sprendimą skundė patys vežėjai.

Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas per vieną mėnesį nuo jo paskelbimo dar gali būti apskųstas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

"Dar yra galimybė kreiptis į aukštesnę instanciją, tačiau dabartinė situacija yra tokia, kad su vežėjais, kurie keleivius veža mikroautobusais, sutartis baigiasi kitų metų rugsėjo mėnesį. Tad nežinau, ką jie darys", - sakė S. Budinas.

Pasak administracijos direktoriaus, kol kas Konkurencijos tarybos sprendimo, kuriuo Savivaldybė buvo įpareigota nutraukti sudarytas sutartis su maršrutinių taksi bendrovėmis, vykdymas sustabdytas. Tačiau jei vežėjai neskųs naujausio sprendimo, S. Budino teigimu, Savivaldybė vykdys Konkurencijos tarybos nutartį.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder