Geležinkelininkai remontuoja tilto dangą

Geležinkelininkai remontuoja tilto dangą

AB "Lietuvos geležinkeliai" pradėjo remontuoti pėsčiųjų tiltą per geležinkelį, jungiantį Klaipėdos centrinę dalį su šiaurine. Šiuos darbus geležinkelininkai įsipareigojo atlikti iki rugpjūčio mėnesio, prieš perduodami tiltą Savivaldybei.

Po ilgų diskusijų, teismų ir derybų sutartį dėl pėsčiųjų tilto perdavimo Klaipėdos savivaldybei AB "Lietuvos geležinkeliai" pasirašė šių metų kovo 21 d.

Sutartyje numatyta, jog iki rugpjūčio mėnesio geležinkelininkai turi suremontuoti tilto dangą, pakeisti susidėvėjusios perdangos detales, perdažyti pažeistas šiukšliadėžes, suoliukus, šviestuvus, išvalyti vandens latakus ir žmonėms, turintiems negalią, skirtas aikšteles. Tilto remontas pradėtas šią savaitę.

Pasak AB "Lietuvos geležinkeliai" Komunikacijos departamento atstovo Gintaro Liubino, bus keičiama visa tilto poliuretaninė danga.

"Pirmiausiai ji bus nufrezuojama, o po to liejama nauja danga. Liejant naują dangą, laikinai nebus galima naudotis pėsčiųjų tiltu. "Lietuvos geležinkeliai" mano esant tikslinga darbus atlikti liepos-rugpjūčio mėn., pasibaigus mokslo metams, tačiau tikslesnė data priklausys nuo susitarimo su Savivaldybe ir oro sąlygų. Planuojama, jog nauja danga bus išlieta per 7 dienas. Apie laikiną apribojimą naudotis tiltu bus iš anksto skelbiama spaudoje", - informavo G. Liubinas.

Geležinkelio bėgius ir judrią Priestočio gatvę peršokantis 700 metrų ilgio ir 3,5 metro pločio tiltas buvo atidarytas 2010 metų vasarą. Tiltas pakyla iki 7,5 metro aukščio. Juo patogu keliauti ne tik pėstiesiems, bet ir motinoms su vežimėliais, neįgaliesiems ir dviratininkams. Kas devynis metrus įrengtos poilsio aikštelės su suoliukais ir šiukšliadėžėmis.

3,8 mln. eurų kainavęs tiltas pastatytas Europos Sąjungos ir bendrovės "Lietuvos geležinkeliai" lėšomis. Tilto priežiūra kainuoja maždaug po 12 tūkst. eurų per metus. Rūpintis juo itin brangu žiemą, nes tilto danga šaltuoju metų laiku yra šildoma.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder