Gauta lėšų projektams įgyvendinti

Gauta lėšų projektams įgyvendinti

Kitais metais bus pradėti finansuoti Vidaus reikalų ministerijos (VRM) iniciatyva atsiradusios Klaipėdos miesto vietos veiklos grupės (VVG) projektai. Bus įsteigtas biuras, konsultuosiantis, kaip reikia pildyti paraiškas projektų finansavimui gauti. Būsimiems projektams numatyta beveik 2 mln. eurų.

Seniūnaičių susitikimo su Savivaldybės administracijos vadovais metu Strateginio planavimo skyriaus vedėja Indrė Butenienė informavo apie pagalbą bendruomenėms rengiant projektų paraiškas.

Priminsime, kad VRM iniciatyva miestuose įsteigtos vietos veiklos grupės. Jų tikslas - stiprinti miestų bendruomenes, kurios nėra tokios tvirtos kaip kaimuose. Ministerija šiemet gavo 55 VVG paraiškas, finansavimas skirtas daugiau nei 30 paraiškų.

Klaipėdos VVG apima teritoriją nuo miesto centro iki Naikupės gatvės. Anot I. Butenienės, parengta VVG strategija, kuri bus patvirtinta artimiausiu metu, turi du tikslus - siekti gyventojų verslumo ir patiriantiems socialinę atkirtį padėti integruotis į gyvenimą.

Kiekvienam iš tų tikslų skirtos atskiros lėšos. Gyventojų verslumo skatinimui numatyta 912 tūkst. eurų. Planuojama, kad atsiras 28 nauji verslūs subjektai, 65 žmonės susiras darbo. Antrajam tikslui numatyta 934 tūkst. eurų. Bus siekiama sumažinti 400 žmonių socialinę atskirtį, planuojama į savarankišką veiklą įtraukti 60 žmonių.

Abu tikslai numato 12 priemonių, pagal kurias juridiniai asmenys galės teikti paraiškas. Vilties g. 6 bus įkurtas VVG biuras. Jame bus galima gauti konsultaciją, kaip teikti paraiškas. Jas vertins ekspertai, tada bus sudarytas sąrašas, kurį tvirtins VVG valdyba ir VRM.

Priemonės įvairios, joms skiriamos lėšos nėra vienodos. Pavyzdžiui, smulkiojo ir vidutinio verslo skatinimui yra numatoma 119 tūkst. eurų, verslo pradžios mokymams ir įrangai įsigyti - per 444 tūkst. eurų, miesto ir kaimo sąveikai - 114 tūkst., probleminio jaunimo užimtumo problemoms - 91 tūkst., savipagalbos grupėms - pagalbai neįgaliems dėl ligos - 171 tūkst. eurų ir t. t.

I. Butenienė prisipažino, kad tai naujas projektas ir dar daug kyla klausimų. Miesto VVG specifika labai skiriasi nuo kaimo ar žvejų VVG, tad nėra iš ko semtis ir patirties. Tad Savivaldybės specialistai dirbs kartu su norinčiaisiais vykdyti projektus ir kartu bus ieškoma geriausių variantų.

Jeigu lėšos nebus panaudotos, jas bus galima perskirstyti, tačiau tik įgyvendinant minėtą programą. Pavyzdžiui, jeigu mažiau bus norinčiųjų dirbti su seneliais, o su vaikais daugiau, pastarajai priemonei bus galima skirti papildomų lėšų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder