Gatvėse atsiras nauji ženklai

Gatvėse atsiras nauji ženklai

Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisija išgirdo gyventojų prašymą pasirūpinti saugumu Tauralaukio gatvėje. Joje bus ruošiamasi įrengti ženklus dėl sunkiasvorio transporto ir greičio ribojimo. Jeigu pirminės priemonės nepadės, bus svarstoma greitį slopinančių kalnelių įrengimo galimybė.

Pasak vietos gyventojų, suintensyvėjęs sunkiojo transporto judėjimas neleidžia jaustis saugiai - neseniai automobilis vos nepartrenkė šaligatviu su vežimėliu ėjusios mamos. Pastebėta, kad kvartale nėra vietos žaisti vaikams, tad pasitaiko atvejų, kai dviračių nesuvaldę vaikai išvažiuoja į kelią.

Klaipėdos AVPK Kelių policijos viršininko Mindaugo Džermeikos teigimu, policija pasisako už saugumą gatvėje. Tačiau nemano, jog Tauralaukio gatvėje problemas išspręstų kalnelių įrengimas. Miesto vicemeras Artūras Šulcas tokiai nuomonei pritarė ir pridėjo, jog įrengti kalneliai trikdytų vietos gyventojų ramybę.

Saugaus eismo komisija bendru sutarimu nusprendė, kad kol kas problemą bus siekiama spręsti įrengtais ženklais, nukreipiant sunkųjį transportą kitomis gatvėmis ir ribojant greitį iki 40 km/val. Sunkiojo transporto judėjimas Tauralaukio gatvėje suaktyvėjo dėl anksčiau vykusio Akmenų gatvės remonto.

Beje, tikimasi, kad rudenį prasidės Klaipėdos gatvės rekonstrukcija, kurioje jau ne vienerius metus pasigendama saugumo. Ten tikimasi įrengti šviesoforu reguliuojamą pėsčiųjų perėją.

Saugumu bus siekiama pasirūpinti ir Kuosų g. bei Birutės g. Šiame kvartale bus svarstoma vienpusio eismo galimybė. Nors šiuo metu ten yra įrengtas iki 30 km/val. greitį ribojantis ženklas, ne visi vairuotojai taisyklių paiso. Minėtose gatvėse taip pat greitį mažinančių kalnelių įrengimo galimybė buvo atmesta. Panašios problemos bus sprendžiamos ir Nendrių g.

Permainų sulauks Panevėžio g., kurioje bus draudžiama statyti transporto priemones darbo dienomis darbo valandomis. Tikimasi, jog taip gatvės pralaidumas padidės ir tai padidins eismo saugumą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder