Gatvės muzikos dienoje - rekordinis dalyvių skaičius

Gatvės muzikos dienoje - rekordinis dalyvių skaičius

Jau vienuoliktus metus visoje Lietuvoje vykstanti Gatvės muzikos diena (GMD) į uostamiestį atnešė rekordą. Organizatoriai skaičiuoja, jog šiandien gatvėse pasirodys net 35 muzikinės iniciatyvos, kuriuos sutrauks per 300 muzikantų. Muzikos šventę papildė ir istorinis akcentas - įvairiose senamiesčio vietose projekto "Klaipėdos istorijos kelias" žmonės pristatė 4 performansus, kurių metu buvo primenami svarbiausi Klaipėdos miesto istorijos akcentai.

Šiemet Gatvės muzikos dienos prasidėjo šūkiu "Eat more music" (angl. "Valgyk daugiau muzikos"). Įvairios uostamiesčio kavinės, maitinimo įstaigos muzikantus vaišino kava, spurgomis, įvairiais užkandžiais, o užkandžiauti buvo kviečiami ir muzikos pasiklausyti atvykę praeiviai.

Anot GMD koordinatorės Klaipėdoje Rūtos Steponavičienės, šiemet muzikuoti gatvėje ir kitose senamiesčio vietose panoro per 300 įvairiausių atlikėjų - nuo roko muzikantų iki flamenko šokėjų. Aktyviausi šiemet buvo YAMAHA muzikos mokyklos ir J. Karoso muzikos mokyklos mokiniai, Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos kursantai.

Gatvės muzikos dieną Klaipėdoje atidarė klaipėdiečių džiazo muzikantų grupė „Memelland“ ir lindihopo šokėjų grupė. Pagundai pamuzikuoti neatsispyrė ir meras Vytautas Grubliauskas, kuris su grupe atliko net tris kūrinius.

Įdomu ir tai, jog šiemet į GMD buvo integruoti gyvieji performansai - keturiose Klaipėdos vietose projekto "Klaipėdos istorijos kelias" žmonės parodė 4 pasirodymus. Jų metu buvo šokinėjama po įvairiausius istorinius laikotarpius ir veiklas - nuo senoviniais rūbais apsirengusių šokėjų ir muzikantų pasirodymų iki Vyriausiojo Mažosios Lietuvos gelbėjimo komiteto atsišaukimo ir kitų istorinių dokumentų skaitymų uostamiesčio gatvėse.

GMD organizatoriai 16 val. kviečia rinktis prie "Meridiano", kur susirinkusios grupės kvies pasimėgauti kava ir spurgomis. Tuo pačiu metu Karlskronos aikštėje "Grock" studijos atlikėjai atliks pasirodymą su būgnais.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder