Gatvei - Gintaro pelkės pavadinimas

Gatvei - Gintaro pelkės pavadinimas

Klaipėdiečiai gręžiasi į miesto ištakas - tokią išvadą galima padaryti žvelgiant į pastaruoju metu mieste atsirandančius gatvių ar objektų pavadinimus. Naujausias pasiūlymas - prisiminti Gintaro Pelkės kaimą, kuriame augo žinomas klaipėdiškis.

Klaipėdos miesto žymių žmonių, istorinių datų, įvykių įamžinimo ir gatvių pavadinimų suteikimo komisija sulaukė pasiūlymo pakeisti Lakštučių gatvės pavadinimą į esą tinkamesnį - Gintaro Pelkės.

Į komisiją kreipęsis Vilniuje gyvenantis buvęs klaipėdietis Vytautas Gocentas aiškina, kad dabartinė Lakštučių gatvė seniau ir vadinosi Gintaro Pelkės gatve, mat netoliese tokia telkšojo. Be to, esą būtent čia buvusiame dvare, kurį vokiečiai vadino Bernšteinbruchu, gimė ir augo Klaipėdos miesto burmistras, Kuršmarių vėtrungių "tėvu" vadinamas Ernstas Vilhelmas Berbomas.

Jo vardu šiaurinėje Klaipėdos dalyje jau yra pavadinta gatvė, tačiau, V. Gocento nuomone, reikėtų pažymėti ir vietą, kurioje šis žmogus augo.

Komisijos nariai, apsvarstę šį pasiūlymą, nutarė, kad Lakštučių gatvės pavadinimas yra gražus ir jo keisti nereikia. Be to, pervardinti gatvę esą ir kainuoja, ir užtrunka. Pasak komisijos, Gintaro Pelkės pavadinimą būtų galima suteikti ateityje planuojamai naujai gatvei. Viena iš galimų tokių vietų - pravažiavimas nuo Agluonos iki Dubysos gatvės.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder