Gamtos ir sporto mylėtojai švarino Vasaros estrados apylinkes

Gamtos ir sporto mylėtojai švarino Vasaros estrados apylinkes

Šeštadienį, norėdami paminėti vakar vykusią Tarptautinę dieną be plastikinių maišelių, klaipėdiečiai rinkosi tvarkyti Vasaros estradą supančius miškus. Juose buvo surengta „plogingo“ akcija, kviečianti suderinti sportavimą ir naudą gamtai.

„Plogging“ – tai judėjimo pavadinimas, kilęs iš dviejų žodžių: „jogging“ (angl. bėgiojimas) ir „plocka upp“ (šved. surinkti, pakelti). Veiklos esmė – bėgti ir darant specialius įtūpstus, nusilenkimus rinkti šiukšles.

Įvykis sutraukė 22 dalyvius, kurie turėjo varžytis tarpusavyje, kieno maišuose atsidurs didžiausias šiukšlių kiekis. Pirmųjų trijų vietų laimėtojams buvo pažadėti specialūs partnerių prizai.

Renginys pradėtas trenerių vedama mankšta, paruošusia kūną bėgimui, o vėliau beveik valandą visi dalyvaujantys asmenys užsiėmė „plogingu“.

„Vasaros estrada gana plati. Čia yra nemažai atskirų, individualių takelių, kurių ir prireiks šiandien. Rekomenduojame išbėgti po 2–3 žmones, kad dalyviai nebėgtų per tą patį takelį ir išvalytų kuo didesnę teritoriją“, – apie tai, kodėl pasirinkta ši Klaipėdos vieta, tvirtino viena iš renginio organizatorių, šio judėjimo Lietuvoje pradininkė Gabrielė Kleibaitė.

Iš viso buvo surinkta 20 maišų šiukšlių, kurių bendras svoris – 87 kg 200 g. Tarp atliekų dažniausiai pasitaikė įvairūs stikliniai buteliai.

Didžiausias vieno dalyvio surinktas šiukšlių kiekis – 11 kg.

Šis renginys tapo viena pirmųjų ir didžiausių tokio pobūdžio akcijų Lietuvoje, kurioje „plogingas“ vis dar yra naujovė, pamažu sudominanti daugiau entuziastų.

„Žmonės itin palaiko šią idėją, nes tai – labai įdomus dalykas, kuris yra negirdėtas, neatrastas ir jo nebūta Lietuvoje. Aš asmeniškai džiaugiuosi, kad žmonės judėjimą labai priima, nes tai yra tarsi žmogaus kultūros ir brandos atnešimas į Lietuvą ir Klaipėdą“, – teigė viena iš įvykio organizatorių Gabrielė Žurauskaitė.

Po sėkmingo pirmojo renginio G. Kleibaitės mintyse jau sukasi planai rengti kitą panašią akciją rudenį, tik šį kartą – pajūryje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder