Gaisras gyvūnų prieglaudoje atvėrė skurdą

Gaisras gyvūnų prieglaudoje atvėrė skurdą

Klaipėdos miesto gyvūnų prieglauda VšĮ "Būk mano draugas" savaitgalį išgyveno gaisrą, kurio metu liepsnose žuvo 14 gyvūnų. Įstaigos steigėja Galina Kučinskienė teigia, kad tokios skaudžios nelaimės kyla iš skurdo, ir prisipažįsta, jog nepajėgia užtikrinti beglobių gyvūnų gerovės.

Akcentuojama, kad Savivaldybės tikslas yra tik kad gyvūnai būtų sugauti ir nekeltų grėsmės žmonėms, o apie jų gerovę ir likimą esą kalbos nėra. Visgi didžiausia problema vadinamas neatsakingas žmonių elgesys su gyvūnais.

Sudegė mažiausi

Gaisras VšĮ "Būk mano draugas", esančioje Klaipėdos rajono Sendvario seniūnijoje, Glaudėnų kaime, kilo gruodžio 6 d. naktį. Į įvykio vietą atvykę ugniagesiai išvydo atvira liepsna degančius du vagonėlius ant ratų. Laimei, ugniagesiai spėjo išnešti du dujų balionus. Gaisro metu žuvo vagonėlių viduje buvę 10 šunų ir 4 katės. Išgelbėti voljere buvę 7 šunys bei išsaugoti dar du vagonėliai su gyvūnais.

Beje, tai ne pirmas atvejis, kai Klaipėdoje dega gyvūnų prieglauda. Prieš penkerius metus, gruodžio 7-ąją, supleškėjo VšĮ "5 pėdutės" gyvūnų globos namai. Tuomet gaisro metu ugnyje žuvo 15 šunų ir 18 kačių.

"Tai mums didžiulė nelaimė. Sudegė patys mažiausi 2-3 mėnesių amžiaus mūsų globotiniai, kurie visi buvo sveiki ir paruošti naujiems šeimininkams. Tie vagonėliai jiems buvo patogūs, nes juose buvo šilta. Vagonėlius šildėme dujine plyta su dujų balionu. Toks pats šildymas yra ir mano kabinete. Vagonėliuose stovėjo nauja dujinė plyta su dujų balionu. Tokia pati stovi ir mano kabinete. Tą naktį buvo stiprus vėjas, galbūt vagonėlius stipriau pajudino, gal kuris augintinis netyčia žaisliuką arčiau prie plytelės numetė", - svarstė galimas gaisro priežastis G. Kučinskienė.

Po įvykio prieglaudos vadovė pripažino, jog dujinis šildymas plastikiniuose vagonėliuose nebuvo geras sprendimas, nes jie labai degūs.

"Į vieną vagonėlį buvo atremta medinė būda - ji per gaisrą nesudegė, o vagonėliai supleškėjo per minutę. Jeigu dar tokius turėsiu, naudosiu tik vasarą", - sakė G. Kučinskienė.

Daugiau skaitykite dienraštyje "Vakarų ekspresas".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder