G. Kirkilas: jūrų uosto vadovo atleidimas – nelogiškas

G. Kirkilas: jūrų uosto vadovo atleidimas – nelogiškas

Valdančiųjų socialdarbiečių lyderis, Seimo vicepirmininkas Gediminas Kirkilas sukritikavo susisiekimo ministrą Roką Masiulį už jūrų uosto vadovo Arvydo Vaitkaus atleidimą ir veiklą ministro poste. Pasak G. Kirkilo, R. Masiulis politikuoja.

„Galbūt kai kurie etikos niuansai buvo (A. Vaitkaus situacijoje – BNS), bet, iš kitos pusės, mano požiūriu, ministras čia gana keistai politikuoja, greičiausiai kažkokį keistą nurodymą gavo (...)

Galbūt Prezidentūra (galėjo duoti nurodymą – BNS). Direktorius apdovanojamas, o po kelių valandų atleidžiamas. Veiksmai nelogiški absoliučiai“, – Žinių radijui trečiadienį sakė G. Kirkilas. 

Pasak jo, tokio lygio valstybės įmonių vadovų atleidimas turi būti aptariamas Vyriausybėje.

„Kaip suprantu, to padaryta nebuvo. (...) Daug viešųjų ryšių priemonių ministras naudoja, bet jis gerokai kritikuotinas“, – teigė G. Kirkilas. 

Nuo 2013-ųjų Klaipėdos uostui vadovavęs A. Vaitkus iš pareigų atleistas kovo pabaigoje, kai buvo išrinktas į Klaipėdos miesto savivaldybės tarybą su „valstiečių“ sąrašu. R. Masiulis teigė, kad kyla abejonių dėl uosto vadovo darbo ateityje, turint omenyje, kad jis savivaldos rinkimuose dalyvavo su uosto verslininkų parama. 

R. Masiulis A. Vaitkui kartu skyrė beveik 20 tūkst. eurų premiją. Ministro patarėja Vytautė Šmaižytė pabrėžė, kad A. Vaitkus atšauktas ne dėl blogų rezultatų, todėl už gerą darbą sąžininga skirti premiją.

Ministrui R. Masiuliui priekaištų dėl A. Vaitkaus atleidimų buvo pareiškęs ir valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis. 

Ministras praėjusią savaitę Žinių radijui sakė, kad sprendimą atleisti A. Vaitkų lėmė objektyvios priežastys, o ne asmeniniai interesai ar galima opozicinių partijų įtaka. 

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija trečiadienį spręs, ar A. Vaitkus nepažeidė įstatymų, nedeklaravęs rinkimuose „valstiečių“ sąrašą rėmusių verslininkų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder