Feisbuko įrašų atgarsiai - Etikos komisijoje

Feisbuko įrašų atgarsiai - Etikos komisijoje

Iškart po Kalėdų į posėdį rinkosi uostamiesčio Etikos komisijos nariai. Svarstyti politikės, miesto Tarybos narės Ninos Puteikienės pasisakymus socialiniame tinkle paprašė įžeistas menininkas Darius Vaičekauskas.

Lietuvos fotomenininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkas D. Vaičekauskas buvo "Menų zonoje" senamiestyje vykusių renginių organizatorius. Viename iš renginių, kuriame grojo alternatyvios muzikos grupė, apsilankiusi N. Puteikienė savo "Facebook" paskyroje įkėlė vaizdo įrašą bei neigiamų komentarų apie ten koncertavusius bei besilinksminusius žmones.

D. Vaičekauskas nurodė, kad vykdant kultūrinius projektus "Menų zonoje" prasidėjo "aktyvus nuolatinis įžeidinėjimas viešojoje erdvėje".

"Politikė pradėjo rašyti apie jai nepatinkančius ar nesuprantamus kultūrinius renginius, savo pranešimuose ar komentaruose įžeidinėdama mane kaip jų organizatorių, Klaipėdos kultūros ir meno tarybos narį. Būdama stipresnėje, valdžios atstovo galios pozicijoje, viešai menkino mano, kaip menininko bei kultūros darbuotojo, reputaciją. Nemanau, kad tai deramas politikui elgesys", - dėstė D. Vaičekauskas, tikinęs, kad taip elgdamasi N. Puteikienė pažeidė politikų etikos kodeksą.

D. Vaičekauskui nepatiko ir tai, kad N. Puteikienė iš jo asmeninio socialinio tinklo profilio paėmė ir publikavo jo asmeninę nuotrauką - esą jis nėra viešas asmuo. Menininkas Etikos komisijai nurodė, kad jį įžeidė politikės užuominos apie neva neskaidrų pinigų skirstymą Kultūros ir meno taryboje, kalbos apie esą turimą "stogą" ir pan.

Pati N. Puteikienė teigė norinti, kad renginių kokybė Klaipėdoje būtų aukšta, o finansavimas - skaidrus. Ji nurodė, kad D. Vaičekauskas buvo gavęs nemažą finansavimą iš Savivaldybės bei valstybės, todėl jai buvo įdomu, kokiems renginiams buvo skirtos tos lėšos. Tarybos narė Etikos komisijos nariams parodė viename koncertų padarytą vaizdo įrašą ir kėlė klausimą apie renginių kokybę, apie galimą neigiamą konkrečios sunkiosios muzikos grupės daromą neigiamą poveikį nepilnamečiams ir t. t.

Tačiau Etikos komisijos nariai priminė, kad jie neturi kompetencijos nagrinėti meno kokybės, jie tiria politikų pasisakymus. Lilija Petraitienė bei naujieji Etikos komisijos nariai visuomenininkai palaikė N. Puteikienės poziciją, kad reikia kelti renginių kokybės klausimą, tik siūlė rinktis nuosaikesnę kritiką, pavyzdžiui, pridėti žodį "galimai".

Politikė pasinaudojo komisijos pirmininkės Aldonos Staponkienės pasiūlymu atsiprašyti - atsiprašė ir Etikos komisijos, ir D. Vaičekausko, tačiau šiam atsiprašymas nepasirodė nuoširdus: "Tai buvo gudrus politiko išvedžiojimas ir nieko bendra neturi su atsiprašymu, dalyvaujame gražbylystės šou." Vis dėlto N. Puteikienė tikino, kad ji kritikavo ne žmogų, o veiklą, ir nesiekė įžeisti žmogaus, asmens.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder