Eismas Pamario gatvėje kol kas nekinta

Eismas Pamario gatvėje kol kas nekinta

Eismo reguliavimas rekonstruojamoje Klaipėdos miesto Pamario gatvėje ir toliau bus reguliuojamas šviesoforais. Planas B pasukti judėjimą ratu, leidžiant automobiliams įvažiuoti į Pamario gatvę iš žiedinės sankryžos Pirmojoje Melnragėje ir išvažiuoti tik per Karklę, kol kas taikomas nebus.

Dėl eismo reguliavimo Pamario gatvėje vakar vyko Klaipėdos savivaldybės administracijos specialistų, rekonstrukciją atliekančios įmonės "YIT Infra Lietuva" ir Klaipėdos keleivinio transporto atstovų pasitarimas.

Po jo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius informavo, jog eismas rekonstruojamoje gatvėje kol kas vyksta sklandžiai ir nebus keičiamas.

"Šiuo metu remontuojamame Pamario gatvės ruože į abi puses važiuojantiems vairuotojams tenka dalintis viena eismo juosta. Į vieną ir kitą pusę leidžiama važiuoti kas 15 minučių. Eismą reguliuoja šviesoforai. Tokį eismo reguliavimo būdą rekomendavo saugaus eismo komisija.

Kol kas eismas vyksta sklandžiai ir spūstys nesusidaro - visi automobiliai pravažiuoja per vieną šviesoforo ciklą. Miesto viešojo transporto autobusai vėluoja vos keletą minučių. Tad būtinybės taikyti kitas priemones kol kas nėra", - teigė O. Mariničius.

Planas B, pasak pavaduotojo, - organizuoti eismą ratu. "Tada iš miesto pusės vairuotojai įvažiuotų į Pamario gatvę įprastai - iš žiedinės sankryžos Pirmojoje Melnragėje, o sugrįžti į miestą būtų galima tik per Karklę.

Eismas ratu nebūtų taikomas miesto viešajam transportui. Autobusai važiuotų į abi puses. Kol kas šis eismo reguliavimo būdas nebus taikomas", - sakė O. Mariničius.

Pašnekovo teigimu, susirinkime taip pat nuspręsta, jog eismo srautų judėjimą rekonstruojamoje gatvėje stebės ir apie jį informuos rangovai bei Klaipėdos keleivinis transportas. Savivaldybės specialistai įpareigoti parengti informaciją apie visus šiuo metu Klaipėdos mieste rekonstruojamus kelius, ir rekomenduojamas jų apylankas bei paviešinti ją respublikiniu mastu.

Pamario gatvės rekonstrukcija vyksta nuo ankstyvo pavasaio. Jos metu ketinama rekonstruoti apie keturių kilometrų ilgio gatvės ruožą nuo P. Lideikio, Audros ir Pamario gatvių žiedinės sankryžos iki miesto ribos. Tai yra pagrindinis kelias iš miesto į Antrosios Melnragės, Girulių paplūdimius bei Karklę.

Šis kelias bus platinamas, tačiau eismo juostų nepadaugės. Jos išliks dvi: viena į vieną, kita į kitą pusę. Darbai bus atliekami dviem etapais.

Pirmojo metu bus remontuojama apie kilometro ilgio arterijos dalis nuo žiedinės sankryžos iki Antrosios Melnragės. Kartu darbai vyks ir iš kitos pusės - bus rekonstruojamas apie kilometro ilgio ruožas nuo miesto ribos Girulių link. Užbaigus darbus šiose atkarpose, bus remontuojama likusi kelio dalis nuo Antrosios Melnragės iki Girulių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder