Eglės įžiebimo ceremonijoje netrūko magijos

Eglės įžiebimo ceremonijoje netrūko magijos

"Aš myliu Klaipėdą" - tokiais prasmingais sykiu su Kalėdų seneliu minios klaipėdiečių ištartais žodžiais uostamiestis sutvisko magiškomis šviesomis. Šiemet Klaipėdos senamiestį puošia dvi eglės bei išskirtinis akcentas - prancūzų menininko Žako Rivalio sukurtas sniego rutulys.

Su gražia švente gausiai į Teatro aikštę susirinkusius miestiečius sveikindamas uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas linkėjo kiekvienam surasti mažytį stebuklą.

"Kas yra kalėdinis stebuklas? Tikrai ne surinktų "laikų" skaičius socialiniuose tinkluose, ar įspūdingas girliandų ilgis. Dažniausiai tas stebuklas yra šalia mūsų. Kad ir ši po klaipėdiečio Ramučio Petruškevičiaus langais augusi eglutė, kuri dabar puošia Teatro aikštę. Sukurti stebuklui nereikia ypatingų galių. Tereikia tik noro, gėrio", - kalbėjo meras.

Šventinę nuotaiką Teatro aikštėje kūrė ne tik įspūdingos dekoracijos, iš mugės namelių sklindantys gardūs kvapai, įspūdingas fejerverkas, bet ir gausiai iš dangaus krintantis sniegas.

"Šiemet pagrindinės miesto eglės sąmoningai nepuošėme jokiais burbulais, ar žaislais, nes Teatro aikštėje turėsime vieną didžiulį burbulą", - minėjo šventės organizatoriai.

Be jokios abejonės, Klaipėdos pramonininkų asociacijos įteikta dovana miestui - Taravos Anikės skulptūrą apgaubęs magiškas rutulys - tapo išskirtine Klaipėdos puošmena.

Nors šiemet šventės transliaciją tiesiogiai buvo galima stebėti internetu, panašu, kad didžioji dauguma miestiečių vis gi norėjo išvysti šį stebuklą pačią pirmąją dieną savo akimis. Ne vienas klaipėdietis nespėjo atvykti į eglutės įžiebimo ceremoniją, mat tiesiog užstrigo didžiulėse automobilių spūstyse.

"Tokio anšlago dar nesu regėjusi, net į Jūros šventę miestiečiai taip neplūsta. Stovėjau Kauno stotelėje ir savo akimis mačiau, kaip žmonės strigo automobilių spūstyse, o autobusai buvo tiek "prifarširuoti" žmonių, kad net nebestojo stotelėse. Taip ir prastovėjau kone valandą stotelėje nieko nepešus", - apgailestavo, kad nepateko į šventę, klaipėdietė Virginija.

Ne vienam miestiečiui šventę sugadino ir tai, jog nebuvo įvertintos oro sąlygos. Mieste įvyko ne viena avarija, o užmiesčio keliuose teko stebėti ne vieną griovyje gulinčią mašiną.

Klaipėdos kalėdinės eglės įžiebimas 2016 m.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder