Edita Mildažytė: "Beje, tas šiupinys žiauriai neskanus"

Edita Mildažytė: "Beje, tas šiupinys žiauriai neskanus"

Jau tradicija Klaipėdoje tapusi labdaringas Užgavėnių šiupinio akcija šiemet bus skirta daugiavaikėms uostamiesčio šeimoms paremti. Tad šio renginio siela - energingoji televizijos laidų vedėja Edita Mildažytė jau pradėjo iš potencialių rėmėjų rinkti lėšas už kurias planuojama gausioms šeimoms nupirkti autobusiuką.

"Aš ir pati žinau, ką reiškia kur nors išsivežti dešimt žmonių. Pavyzdžiui - nueiti į kiną. Kaip visiems nuvažiuoti? O dar reikia pirkti 10 bilietų, po to - 10 picų. Tai didžiulis biudžetas net pakankamai uždirbantiems", - tai, kad gausioms šeimoms reikia paskatinimo net neabejoja E. Mildažytė.

"Esu už tai, kad būtų daug vaikų"

Renginio siela primena, kad senais laikais Klaipėdoje buvo gaji tradicija, kurios besilaikantys turtingi miestelėnai per Užgavėnes pirkdavo bilietus į vakarienę, kurios metu buvo valgomas tradicinis žemaitiškas šiupinys.

"Paaukoti pinigai buvo naudojami miesto reikmėms - nuo našlių šelpimo iki gaisrinės varpų pirkimo, o svarbiausia - tai suburdavo bendruomenę", - pagrindinį jau trečius metus bendrovės "Philip Morris Lietuva" iniciatyva Klaipėdoje organizuojamo renginio tikslą priminė E. Mildažytė.

Šiemet nuspręsta paremti Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko žmonos Ingos globojamą Informacijos ir paramos gausiai šeimai centrą.

"Iš rėmėjų surinktų lėšų bus perkamas autobusiukas, kurio jiems labai reikia. O rėmėjai bus įamžinti - jų logotipai puoš autobusiuką", - skatino remti E. Mildažytė, nors pripažino, kad bent kol kas įmonės noriai prisijungia prie šio gražaus tikslo.

"Visada esu už tai, kad būtų daug vaikų. Tai yra valstybės kraujas ir kaulai. Vien iš savo pačių egoizmo turėtume tuos žmones remti. Pats geriausias įstatymas buvo tuomet, kai didelės išmokos skatino gimdyti. Tuomet vaikų akivaizdžiai padaugėjo, prisipildė mokyklos, darželiai. Na kuri valdžia dabar padarys taip, kad augindamas du vaikus užsinorėtum trečio?"- retoriškai klausė E. Mildažytė.

Tradiciškai Užgavėnių šiupinio metu bus apdovanojami šviesuoliai. Šiemet bus pagerbtos 5 daugiavaikės šeimos, kurioms bus įteiktos piniginės premijos

"Norime išskirti tokias daugiavaikes šeimas, kurios yra tarsi pavyzdys kitiems. Ne verkšlena, o moka išradingai gyventi. Šeimos bus pagerbtos kovo 1 d. vyksiančiame renginyje", - sakė I. Grubliauskienė.

Kas verda skaniausią šiupinį?

Nors finalinis renginys šiemet bus kamerinis ir jame nebus galima suburti visų norinčių, miestiečiai be šiupinio neliks. Renginio organizatoriai kalbina kavinių bei restoranų savininkus, kad visą savaitę iki Užgavėnių jie savo įstaigose vaišintų žmones tradiciniu šiupiniu ir varžytųsi dėl geriausio šio patiekalo virėjo vardo.

Skaniausią šiupinį rinks ir klaipėdiečiai, ir autoritetinga komisija, vadovaujama viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentės Evaldos Šiškauskienės. Geriausi šiupinio virėjai bus apdovanoti kovo 1 d. vyksiančiame finaliniame renginyje.

Maitinimo įstaigos prie akcijos prisidės ne vien virdamos šiupinį, bet ir įsipareigos vaišėmis remti gausias šeimas.

"Kavinės ir restoranai, dalyvausiantys akcijoje gaus daug tikslinės reklamos, už kurią galės atsiskaityti ne pinigais, bet vaišėmis ar maitinimu gausioms šeimoms. Gal kuri šeima panorės iškelti vestuves, kita - kas savaitę rinktis pietų, trečia - pasirinks kasdien pavalgydinti iš mokyklos grįžtantį vaiką ar paprašys sukrauti iškylos krepšį piknikui", - idėją pristatė renginio organizatoriai.

E. Mildažytė neslėpė, kad ją žavi tik pati Užgavėnių šiupinio idėja, bet ne patiekalas.

"Beje, tas šiupinys - žiauriai neskanus. Įsivaizduokite - į jį reikia dėti kiaulės uodegą ir knyslę...", - intrigavo klaipėdiečius pačius įsitikinti, ar protėvių patiekalai tinkami šiandienos skrandžiams televizijos laidų vedėja.

Renginio organizatorė priminė, kad pernai vykusios akcijos metu Klaipėdos dramos teatro spektaklio apie karalienę Luizę pastatymui pavyko surinkti per 100 tūkst. litų.

"Šiemet planuojame surinkti 60-80 tūkst. Kuo daugiau surinksime, tuo geresnę transporto priemonę turės gausios šeimos", - šypsojosi nepailstanti raginti burtis geriems darbams televizijos laidų vedėja.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder