„Ecoservice Klaipėda“: atliekų surinkimui turime visas priemones

„Ecoservice Klaipėda“: atliekų surinkimui turime visas priemones

Kasmet pavasarį prasideda statybų, remonto ir namų tvarkymo bumas. Klaipėdos mieste galioja taisyklė, kad nebereikalingus daiktus ar didesnes atliekas draudžiama palikti prie konteinerių. Už tokį nusižengimą netgi galima sulaukti kone 600 eurų baudos. Gyventojai atliekas privalo patys nuvežti į didžiųjų atliekų priėmimo aikšteles, kur jos priimamos nemokamai. Tačiau šis būdas ne visiems parankus. Šaldytuvas, spinta ar kitas didesnis daiktas netilps į lengvąjį automobilį, o statybos atliekos gali taip išpurvinti mašinos saloną, kad sumokėjus už jo valymą nemokamas atliekų priėmimas taps daug brangesnis, nei užsisakant komercinę paslaugą.

Didmaišiai – tobuliausia priemonė

Ką daryti daugiabučiuose ir individualiuose namuose gyvenantiems klaipėdiečiams, kurie remontuoja butą ar namą ir turi nedaug statybos atliekų?

„Paprasčiausia išeitis – užsisakyti didmaišį“, - pataria Laimonas Žemaitis, UAB „Ecoservice Klaipėda“ generalinis direktorius. Iš tvirto plastiko pasiūti maišai talpina iki 1000 kg atliekų, juos paprasta atgabenti, jie neužima daug vietos ir netrukdo aplinkiniams, jei lygintume su pastatomu metaliniu 10 kubinių metrų tūrio konteineriu.

„Didmaišį galime pastatyti ir išvežti tą pačią dieną, galime pakeisti, kai prisipildo. Tai viena patogiausių atliekų surinkimo priemonių iš ankštų daugiabučių kiemų ir pati pigiausia paslauga turintiems nedidelį kiekį atliekų“, - aiškino L. Žemaitis.

Didmaišio atvežimo ir išvežimo kaina priklauso nuo atliekų sudėties. Tačiau Klaipėdos mieste už skirtingas atliekas kaina svyruoja nuo 30 iki 40 eurų.

Nereikalingiems daiktams – didieji konteineriai

Daugiabučių namų ar garažų bendrijos tradiciškai pavasarį organizuoja talkas aplinkinėse teritorijose ir surenka didelius kiekius visokiausio šlamšto, šakų ar net pernykščių lapų. Į Klaipėdos miesto atliekų aikšteles iš bendrijų didžiosios atliekos nepriimamos. Tik žaliąsias vežėjai surenka nemokamai. Todėl vienintelė civilizuota išeitis mišrių ir statybos atliekų išvežimui – didelio konteinerio nuoma. „Ecoservice Klaipėda“ gali pasiūlyti bent 6 skirtingų dydžių konteinerius nuo 7 iki 38 m3.

„Didžiuosius konteinerius iš mūsų dažniausiai užsako namus statantys ir renovuojantys statybininkai. Ir jie labai pyksta, kai gyventojai naktį slapta į statybines šiukšles primeta visokių buities rakandų. Nes statybinės atliekos, kuriose yra pavojingų medžiagų, turi būti sutvarkomos atskirai“, - pasakojo vadovas.

Jei jau gyventojams kyla poreikis iškuopti savo rūsius ir sandėliukus, namo administratorius ar bendrijos pirmininkas turėtų užsakyti specialų konteinerį, kad gyventojai galėtų civilizuotai atsikratyti nebenaudojamais daiktais, rūbais, sugedusiais prietaisais.

„„Ecoservice“ turi savo atliekų rūšiavimo cechus ir, kai tai įmanoma, prieš išgabendami šiukšles į sąvartyną mes atskiriame antrines žaliavas, perdirbimui tinkamas medžiagas. Todėl kai verslininkai ar gyventojai naudojasi mūsų paslaugomis, mes kartu geriname šalies ekologinę situaciją“, - sakė Laimonas Žemaitis, UAB „Ecoservice Klaipėda“ generalinis direktorius.

Daugiau informacijos apie UAB „Ecoservice Klaipėda“ paslaugas – www.specauto.lt, tel. (8 614) 71 417.

Reklama

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder