Draugystės akcijai susiburs mokytojai ir moksleiviai

Draugystės akcijai susiburs mokytojai ir moksleiviai

Klaipėdos miesto Socialinių pedagogų metodinis būrelis uostamiesčio ugdymo įstaigų mokytojus ir moksleivius kviečia vienytis ir burtis kasmetinei akcijai „Draugystės ABC“. Visų, palaikančių pagarbų bendravimą be patyčių ir draugystę, pilietiškos idėjos autoriai laukia antradienį, balandžio 25 d., 14 val. prie Klaipėdos prekybos ir pramogų centro „Akropolis“.

Pasak idėjos autorių, šia akcija, prie kurios kasmet prisijungia vis didesnis dalyvių būrys, siekiama paliudyti, kad ir mokiniai, ir mokytojai gali būti draugiški vieni kitiems bei juos supančiai aplinkai. Visuomenine iniciatyva siekiama parodyti, kad galima gyventi kitaip – neigiamas emocijas pakeisti gražiu, šiltu draugystės jausmu. Pagrindiniu akcijos akcentu šiemet pasirinktas ne tik pilietiškumas, bet ir savanorystė.

Kad gerosiomis patirtimis dalintis būtų smagiau, renginį lydės gerų emocijų visuomet suteikianti muzika. Susirinkusius sveikins asociacija „Mano miestas Klaipėda“, skambės E. Balsio menų gimnazijos mokinių daina. Dalyviai bus kviečiami jungtis į bendrą judesio spiečių – specialų akcijos šokį, kurio mokys „Mondo“ šokių centro profesionalai. Organizatoriai nepamiršo ir Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio – jam pažymėti renginio metu trijų spalvų balionais moksleiviai suformuos unikalią lietuvišką trispalvę.

„Pilietinės akcijos, visuomeninės iniciatyvos skatina bendrumo, vienybės jausmą, kuris nepalieka vietos patyčioms, smurtui. Jos skatina pagarbą ir toleranciją. Ne paslaptis ir tai, kad renginiai, į kuriuos susiburia bendraminčiai, padeda užmegzti naujas ir tvirtina senas draugystes. Jie suteikia stiprybės ir įkvėpimo, todėl visuomet norisi, kad dalyvių gretos didėtų, kad mūsų pedagogų skleidžiama gera žinia pasiektų kuo daugiau žmonių“, – sako Klaipėdos „Akropolio“ valdytojas Ovidijus Zibalis ir primena, kad renginyje laukiami visi – amžiaus cenzas čia negalioja.

Praėjusiais metais akcijoje „Draugystės ABC“ dalyvavo maždaug 400 moksleivių iš 28 skirtingų Klaipėdos ugdymo įstaigų. Šiemet akcija vyks jau ketvirtą kartą, todėl tikimasi sulaukti dar daugiau dalyvių – jau dabar dalyvauti užsiregistravo net 35 uostamiesčio ugdymo įstaigos.

Akcijos šūkis – „Mes galime. Mes mokame. Mes esame draugiški!“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder