"Dragūnų keliais" patraukė rekordiškai daug žmonių

"Dragūnų keliais" patraukė rekordiškai daug žmonių

Tradicinis pėsčiųjų žygis "Dragūnų keliais" šiemet sutraukė per 500 žmonių. Keliauti 36 km pajūriu pasiryžo ne tik daugiau nei 200 klaipėdiečių, tačiau ir antra tiek Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione tarnaujančių šauktinių.

Ketvirtą kartą gražiausiais pajūrio ruožais keliauti kviečiantis žygis "Dragūnų keliais" ir šiemet tradiciškai mini prieš 24 metus įkurto bataliono istoriją.

Vienas iš šio žygio organizatorių, asociacijos "Dragūnų klubas" vadovas Vaidas Bimbiris pasakojo, jog patį pirmąjį kartą šį žygį nusprendė organizuoti norėdami įamžinti tuomet prieš 20 metų įkurto bataliono gimtadienį.

"Galvojome, kad padarysime ir užmiršime, tačiau sulaukėme daugybės gerų atsiliepimų - žmonės džiaugėsi unikalia gamta ir maršrutu, galimybe pamatyti "Litorinos" taką, Pajūrio regioninio parko teritoriją, įspūdingus takus", - tvirtino V. Bimbiris.

Šiemet žygeivių parinktas maršrutas šiek tiek pasikeitė. Anksčiau maršrute buvo daugiau asfaltuotų ruožų, tačiau šį kartą norėta parodyta daugiau gamtos ir pajūrio. V. Bimbiris atskleidė, jog žygiu ne tik skatinamas sveiko gyvenimo būdas ar atskleidžiamas lietuviškos gamtos grožis, bet ir suteikiama galimybė šauktiniams pamatyti jiems nematytą pajūrio grožį. Daugelis rugpjūtį tarnybą batalione pradėjusių savanorių yra iš kitų Lietuvos kraštų.

Išrikiuoti žmonės buvo pasveikinti žygio organizatorių bei bataliono vadovų, o sugiedojus Lietuvos himną ir iššovus patrankai, žygeiviai patraukė į pajūrį. Jų maršrute - ne tik nuostabūs gamtos kampeliai, tačiau ir sustojimas "Memel Nord" įtvirtinimuose, "Litorinos" tako apžiūrėjimas.

Galutinis tikslas - Nemirseta, kur Senojoje laivų gelbėjimo stotyje juos pasitiko Dragūnų bataliono veteranai. Pailsėjus Nemirsetoje žygeiviai patraukė atgal į Klaipėdą. Skaičiuojama, kad žygeiviams išvis teko įveikti per 36 km, o jiems sugrįžus į batalioną buvo dalijamasi įspūdžiais, išsidalyti apdovanojimai, vaišintasi kareiviška koše.

"Manome, kad šiuo žygiu puoselėjame ne tik sveiką gyvenimo būdą, tačiau ir meilę kraštui, gamtai, o šis žygis turi suvienyti tautą, todėl tai ir yra kariuomenės bei visuomenės žygis", - džiaugėsi populiarumą neprarandančios tradicijos tąsa V. Bimbiris.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder