Dragūnų batalione prasidėjo kartotiniai mokymai rezervo kariams

Dragūnų batalione prasidėjo kartotiniai mokymai rezervo kariams

Lietuvos kariuomenės Motorizuotosios pėstininkų brigados ,,Žemaitija" Lietuvos didžiojo kunigaikščio Butigeidžio dragūnų batalione prasidėjo tris savaites truksiantys  kartotiniai mokymai skirti rezervo kariams.

Dragūnų batalione prasidėjo tris savaites truksiantys  kartotiniai mokymai skirti rezervo kariams, kurie privalomąją pradinę karo tarnybą atliko 1998 - 2008 metais įvairiuose Lietuvos kariuomenės padaliniuose. Į kartotinius mokymus atvyko ir Krašto apsaugos savanorių pajėgose tarnavę kariai, turintys pagrindinį karinį parengtumą.

Mokymuose dalyvaus apie 250 rezervo karių. Trijų savaičių trukmės mokymuose, vyksiančiuose liepos 11-31 dienomis, parengto rezervo kariai atnaujins įgūdžius šaudymo, taktikos ir topografijos srityse.

Pasak LDK Butigeidžio dragūnų bataliono Visuomenės informavimo skyriaus viršininko vyr. ltn. Edvino Urbono, parengtojo rezervo karių rengimo tikslas –  atnaujinti  į  mokymus pašauktų rezervo karių karines  teorines žinias ir praktinius įgūdžius, supažindinti su Lietuvos kariuomenės naujovėmis, suteikti naujų žinių ir įgūdžių, kad  prireikus  parengtojo rezervo kariai galėtų efektyviai dalyvauti šalies gynyboje. 

Į batalioną atvykę kariai iš pradžių buvo suskirstyti į būrius, kiekvienam priskiriant pareigas, tuomet siekiant užtikrinti, jog atvykusieji į batalioną neįsineštų neleistinų daiktų ar narkotinių medžiagų kariai ir visi jų atsivežti daiktai buvo patikrinti su Karo poilicijos tarnybiniu šunimi.

Atvykti į mokymus norėjo ne visi

Daugelis kalbintų atvykusių karių tikino, jog jau iš anksto tikėjosi, gauti šaukimą atvykti į kartotinius mokymus. „Prieš metus laiko tokį patį šaukimą gavo ir kolegos, tad netikėta nebuvo, praėjau komisiją, pasakė, kad esu tinkamas, tad teko kelioms savaitėms palikti darbą ir šeimą. Liūdniausia, kad reikėjo paaukoti vasarą", - sakė Raimondas Tamavičius.

Karys Valentas Ūža tikino, jog jaučiasi puikiai ir gavus šaukimą nebuvo jokių minčių, jog atlikti pareigos šaliai nenori. "Galvoju, jog pailsėsiu nuo darbo. Jokių problemų tai nesukėlė, dirbu Klaipėdoje, bet šiek tiek liūdna buvo, kad reikėjo palikti draugę. Kadangi labai stipriai sportuoju, tai manau, jog jokių problemų nekils. Visada bėgioju, ruošiuosi Lietuvos čempionatui, tai noriu kuo greičiau prabėgti šiuo stadionu", - pasakojo linksmai nusiteikęs V. Ūža.

Tačiau buvo ir tokių, kurie į kartotinius mokymus atvykti nenorėjo, karys Aleksandras tikino, jog jam gautas šaukimas pakeitė visus planus. "Sugadino visus planus, turėjau važiuoti į užsienį dirbti, o dabar tris savaites reikės nesąmonėm užsiiminėti. Reikia šeimą išlaikyti, o ką ten moka ir čia mokės, tai nepalyginami dalykai", - teigė Aleksandras.

Šiandien rezervo kariams bus išduodama apranga, paskiriami kambariai, o rytoj prasidės įvadinės paskaitos, kurių metu kariai bus supažindinami su įvairiomis taisyklėmis, saugaus darbo etika ir būsimų mokymų programa, nuo antradienio kariams prasidės praktiniai užsiėmimai ir pratybos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder