Direktoriaus ataskaitai pritrūko palaikymo

Direktoriaus ataskaitai pritrūko palaikymo

Ketvirtadienį posėdžiavusi kadenciją baigianti miesto Taryba įteikė Savivaldybės administracijos direktoriui Sauliui Budinui netikėtą dovanėlę - nepritarė jo pateiktai ataskaitai už praėjusius metus.

Politikai daugiausiai priekaištavo dėl to, neva ataskaitoje per daug pagyrų ir per mažai savikritikos. "Liūdna, nes išėjus į gatvę vėl matysime tokį pat centrą, kaip ir prieš 4 metus", - reziumavo Nina Puteikienė.

Įžvelgė ir problemų

Pristatydamas Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos 2018 metų veiklos ir savo veiklos ataskaitą S. Budinas dėkojo visiems, kad leido keturis metus konstruktyviai dirbti ir vardijo, kiek, jo nuomone, daug buvo nuveikta.

Pasižiaugta kompleksiškai atnaujintomis pietinės miesto dalies viešosiomis erdvėmis, sutvarkyta paplūdimių infrastruktūra, tuo,kad buvo investuota į saugumą kiemuose ir gatvėse. S. Budinas minėjo, kad nuosekliai buvo sprendžiami ir vietų trūkumo darželiuose klausimai, daug investuota į mokyklų sporto infrastruktūros gerinimą, įdiegtas vieningas e-bilietas, tris kartus padidintas finansavimas kultūros sričiai. Pasidžiaugta, kad pernai duris atvėrė Klaipėdos baseinas. Taip pat buvo pokyčių Savivaldybės įmonėse - performuotos jų valdymo organų sudėtys ir t. t.

Pasak S. Budino, vertinant 2018 metus, vertėtų pasidžiaugti tuo, kad Lietuvos laisvosios rinkos institutas Klaipėdą įvertino kaip geriausią iš didžiųjų Lietuvos miestų. Puikiai Klaipėda įvertinta ir "Transparent International" savivaldybių skaidrumo indekse.

"Išlikome antroje vietoje pagal investicijas, tenkančias vienam gyventojui. Taip pat kasmet didėja biudžeto pajamos", - vardijo S. Budinas.

UŽSTRIGĘ. Labiausiai politikai pyko, kad miesto centras taip ir nepakyla iš pelenų - stringa tiek Atgimimo aikštės, tiek Danės skvero rekonstrukcijos projektai. "Oro grupės" nuotr.

Tačiau direktorius mato ir problemų. Pagrindinės jų - taip ir nepatvirtinta miesto bendrojo plano koncepcija ir užstrigę naujo tilto per Danę, Danės skvero, Atgimimo aikštės rekonstrukcijos projektai.

"Turėjome problemų dėl projektuotojų kokybės, buvo projektavimo įmonių bankrotų. Bet reikia prisipažinti, kad savivaldybės administracijoje projektų valdymas nėra stiprioji pusė", - neslėpė direktorius.

S. Budinas pažymėjo, kad pastaraisiais metais ypač aktyvios tapo bendruomenės.

"Ir tai yra gerai, nes tai demokratijos išraiška", - sakė S. Budinas ir svarstė, kad ateityje projektams įgyvendinti visgi reikėtų skirti daugiau laiko.

Sulaukė kritikos

Išklausę ataskaitą politikai apibėrė S. Budiną klausimais. Teirautasi, kodėl liko nepanaudoti milijonai ir neatlikti numatyti darbai, stebėtasi dėl pokyčių bendrovės "Klaipėdos vanduo" stebėtojų taryboje, priekaištauta esą nekorektiška kaltinti tik politikus dėl to, kad nebuvo pritarta Bendrojo plano koncepcijai, teirautasi, kokia situacija yra dėl Statybininkų prospekto rekonstrukcijos, kiek mieste buvo iškirta medžių ir t. t. Daugiausiai priekaištų sulaukta dėl užstrigusių ir miesto centre iki šiol neįgyvendintų didžiųjų projektų - Atgimo aikštės bei Danės skvero rekonstruckijos.

"Ar teisinga informacija, kad Klaipėdos baseinas buvo priimtas su dideliais defektais?" - teiravosi Rimantas Taraškevičius.

S. Budinas neslėpė, kad problemų yra, tačiau esą dėl jų baseinas veikti gali. Pasak jo, baseiną statę rangovai jau keletą kartų buvo susitikę su koncesininkais, tačiau ne dėl visko sutariama.

"Nuspręsta, kad bus atlikta nepriklausomų vertintojų ekspertizė. Neatmetame galimybės panaudoti ir 100 tūkst. eurų depozitą", - paaiškino S. Budinas.

Vertindami Savivaldybės administracijos ir jos direktoriaus ataskaitą politikai negailėjo priekaištų.

"Atrodo, kad jūsų vizijos ir fantazijos prašoka laikmetį, bet vis sėdime prie suskilusios geldos. Pro Klaipėdą laikas teka savo vaga", - ironizavo N. Puteikienė.

"Tik šiandien galvoti apie tai, iš kur gauti finansavimą Statybininkų prospektą - nedovanotinas dalykas", - priekaištavo Judita Simonavičiūtė.

"Iš dalies gėda girtis dėl viešųjų erdvių sutvarkymo, kai iš 2,5 mln. eurų tebuvo panaudota tik 1,5 mln. eurų. Man ši ataskaita daugiau pagyros", - sakė Arūnas Barbšys.

"Norėtųsi, kad S. Budinas būtų labiau savikritiškas ir vertintų ne tik pasiektas pergales. Deja realybė ir ataskaita labai disonuoja", - antrino Artūras Šulcas.

Situaciją šiek tiek bandė švelninti Vytautas Čepas. Jo nuomone, miesto valdymas yra vienas sudėtingesnių dalykų.

"Normalu, kad nevisi lūkesčiai išsipildo. Sutikite, kad padaryta išties nemažai, nors norime daugiau. Bet ir aš noriu pakritikuoti, kad darome ne taip, kaip reikėtų. Pasižiūrėjus į mūsų senamiestį - gėda: apšepęs, duobėtas, purvinas. Gal nereikia tų Šviesų festivalio, gal tuos pinigus panaudoti kitiems dalykams", - svarstė V. Čepas.

Ataskaitai nebuvo pritarta. Ją palaikė tik 9 miesto Tarybos nariai, 1 nepritarė, o 15 susilaikė.

Ataskaita turėjo būti pristatyta dar prieš rinkimus, tačiau dėl įvairių povandeninių srovių Saulius Budinas ją Tarybai pristatė tik kovo 21 d..

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder