Dėmė - ne dėl teršalų

Dėmė - ne dėl teršalų

Pirmadienį Klaipėdai paplūdus vandeniu, gyventojai pastebėjo įtartiną tamsią dėmę Danės upėje. Tiesa, jos greitai neliko, tad aplinkosaugininkai mano, kad tai nebuvo teršalai.

Pirmadienį popiet socialiniame tinkle klaipėdietis Egidijus paskelbė nuotrauką, kurioje matyti tamsios spalvos dėmė Danės upėje netoli Pilies tilto.

Keli žmonės spėliojo, kad tai gali būti teršalai, kiti manė, kad tamsi spalva yra švarus vanduo, o aplink rudas - sudrumstas nuo stipraus lietaus ir gruntinio vandens upės vanduo.

Perdavus informaciją dėl keistos dėmės vandenyje Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos miesto agentūrai, jos vadovas Romualdas Dužinas išsiuntė darbuotojus, tačiau pastarieji nuvykę į vietą nieko neberado.

"Klaipėdos miesto agentūros pareigūnai apžiūrėjo Danės upės vagą, bet tokių požymių, kurie matėsi nuotraukoje, nebeaptiko, jų nesimatė. Buvome pasiruošę pasemti vandens mėginius tolesniems tyrimams, tačiau nebebuvo prasmės jų imti", - sakė R. Dužinas.

Maždaug po pusvalandžio, kai internete buvo paskelbta nuotrauka su įtartina dėme, jos vandenyje jau nebebuvo matyti, nes buvo nemenka srovė.

R. Dužino teigimu, sugretinus nuotrauką, kitų žiniasklaidos priemonių skelbtą informaciją apie padėtį mieste dėl gausios liūties bei bendrą situaciją Klaipėdos miesto teritorijoje, realiausia, kad į upę pateko sujudinti nešmenys iš lietaus nuotekų šulinėlių Žvejų gatvėje.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder