Delfinariumas atveria naujas erdves

Delfinariumas atveria naujas erdves

Lietuvos jūrų muziejaus delfinariume šiandien vyks išskirtinis renginys - rekonstruoto delfinariumo naujų erdvių atidarymas.

Duris atvers delfinų terapijos centras, "Saulės" įlanka (lauko baseinas, skirtas edukaciniams delfinų ir Kalifornijos jūrų liūtų pristatymams), Jūros salė.

Pastaroji pusapvalė salė - tarsi nedidelė povandeninė sala, pro kurios langus galima bus stebėti delfinus ir Kalifornijos jūrų liūtus. Joje ketinama rengti ne tik parodas ir edukacinius užsiėmimus. Čia galės vykti konferencijos, seminarai, asmeninės, įmonių ar moksleivių šventės.

Baseinas yra apjuostas akrilo sienele. Nauja vaizdo įranga leidžia projektuoti įspūdingus vaizdus tiesiai ant sienos, taip dar labiau sustiprinant harmoningo vandenų pasaulio įspūdį. Delfinariumo baseino plotas padidėjo daugiau nei tris kartus. Pagerėjo žiūrovams skirta infrastruktūra, dabar galima matyti, kaip delfinai plaukioja po vandeniu.

Be to, pastatytas ir delfinų terapijos centras su muzikos terapijos, relaksacijos, dailės, smėlio terapijos ir keramikos užsiėmimų, žaidimų, sensorinės integracijos kabinetais bei kineziterapijos sale.

Rekonstruotame delfinariume dabar gyvena 9 delfinai. Graikijoje kelionės namo laukia dar šeši.

Šiuo metu rekonstruojamas akvariumas, jūrų faunos, laivybos istorijos ekspozicijos, įrengtos XIX amžiaus Nerijos forte. Planuojama, kad jos duris atvers 2017-aisiais metais.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder