Dėl užvirusio kraujo - papeikimas

Dėl užvirusio kraujo - papeikimas

Kritiškomis įžvalgomis apie Lietuvos ir Klaipėdos sveikatos apsaugos problemas su uostamiesčio skaitytojais besidalinantis Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro specialistas Vytautas Valevičius susilaukė kirčių iš savo darbovietės. Emocingai sureagavęs į Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) valdininkės atsakymą už visuomenės sveikatos projektus atsakingas darbuotojas susilaukė papeikimo.

"Dėkoju už biurokratinį atsakymą, kuris ribojasi su debilizmu", - tokius žodžius SAM specialistui nusiuntęs V. Valevičius sulaukė Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro direktorės Jūratės Grubliauskienės paskirtos bausmės - papeikimo už valstybės tarnautojo įžeidimą.

Istorija prasidėjo, kai V. Valevičius iš savo darbinio el. pašto kreipėsi į eurokomisarą Vytenį Povilą Andriukaitį, klausdamas, kokie iki šiol Sveikų miestų tinklo atliktų darbų rezultatai. Po kurio laiko specialistas atsakymo sulaukė ne iš eurokomisaro biuro, tačiau iš ministerijos. Neatsakytas klausimas ir neišsamumas perpildė specialisto kantrybės taurę: į atsakymą jis atrašė jau minėta citata, be to, pareikalavo, kad būtų į pateiktą klausimą būtų atsakyta tinkamai ir išsamiai.

Į šį laišką SAM valdininkai pažiūrėjo išties išsamiau: iškart buvo susisiekta su V. Valevičiaus viršininke J. Grubliauskiene, ši pavaldinį privertė pasiaiškinti dėl tokio elgesio, o birželio pabaigoje buvo skirta minėta tarnybinė nuobauda.

V. Valevičius su tokiu sprendimu nesutiko, jį skundė Darbo ginčų komisijai, tačiau ši prašymo panaikinti nuobaudų netenkino. Tokį pat verdiktą paskelbė ir Klaipėdos apylinkės teismas, į kurį buvo kreiptasi su tuo pačiu prašymu.

"Dar negavau teismo sprendimo. Žinau, kad ieškinys buvo atmestas, tačiau dar nenusprendžiau ar skųsiu, nes nežinau teismo motyvacijos", - tvirtino sveikatos specialistas, kuris per mėnesį gali skųsti teismo priimtą sprendimą.

Teismas išaiškino, kad V. Valevičius pažeidė tam tikrus biuro darbuotojams keliamus reikalavimus, maža to, klausimus siuntė nesuderinęs su savo vadovais. Vyras teigia nesitikėjęs gauti papeikimą.

"Tie, kurie dirba, ir gali padaryti klaidų. Šioje vietoje nėra mirtinas įžeidimas, o aš nebuvau atleistas iš darbo. Čia yra santykių aiškinimasis, kuris nėra pats geriausias. Jei kolektyvo vadovas negina darbuotojų, bet gina svetimos institucijos interesą, tai ir tokio vadovo pozicija nėra gera", - kritiškai savo valdžios darbą vertino V. Valevičius.

Vyras piktinosi, kad į jo susirašinėjimus kažkodėl įsikišo SAM darbuotojai. Jis tvirtino su ministerijos darbuotojais nenorintis turėti jokių reikalų, kadangi "ten per daug biurokratų, kuriems sveikata nerūpi".

"Kreipiausi Andriukaičio biurą ir paklausiau, kas padaryta kuriant Sveikų miestų tinklą. Po kelių mėnesių gavau atsakymą iš ministerijos, kuriame, trumpai tariant, atrašyta, kad "Klaipėda yra sveikas miestas". Aš į juos nesikreipiau ir jų neklausiau. Jie net klaidą padarė, parašydami, kad Kaunas į tinklą įstojo 2013 metais, nors iš tikrųjų šiemet. Žmogus lindo į svetimą pokalbį, aš ir pasakiau, kad ne ten pataikė", - konflikto esmę atskleidė V. Valevičius.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder