Dėl policijos pastato rankų dar nenuleidžia

Dėl policijos pastato rankų dar nenuleidžia

Sekmadienį, lapkričio 11 d., 14 val. klaipėdiečiai raginami rinktis prie buvusio policijos komisariato, adresu Jūros g. 1., ir susikibus rankomis apjuosti jį gyva grandine. Tokiu piketu norima parodyti Vyriausybei, kad miestiečiams rūpi šio pastato likimas ir jiems reikia šios vietos kaip visuomenės traukos objekto.

Piketą organizuojančios asociacijos "Klaipėdos kultūros bendruomenė" nariai tikisi, jog susiburs bent 400-500 žmonių ir taip bent viena juosta pavyks apjuosti pastatą.

"Norime parodyti, kad miesto sprendimų reikia paisyti. Neatsižvelgti į miesto valdžios ir visuomenės norus yra nusikaltimas", - teigė asociacijos valdybos narė Andželika Baroti.

Jei piketas pritrauks daug neabejingų miestiečių, žadama protesto akciją surengti ir Vilniuje, šalia Vyriausybės.

Klaipėdiečiams laukiant, kada gi buvęs policijos pastatas bus perduotas kultūros ir visuomenės reikmėms, Vyriausybės kanceliarija svarsto apie galimybę pastate įkurdinti miesto teismų institucijas. Prieš keletą dienų Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis BNS sakė, kad galutinai nuspręsta bus per šį mėnesį. Klaipėdos policijos pastato pritaikymas teismui, kanclerio žiniomis, galėtų kainuoti apie 8 mln. eurų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder