Dėl pažeidimų Klaipėdoje uždaryta maitinimo įstaiga

Dėl pažeidimų Klaipėdoje uždaryta maitinimo įstaiga

Klaipėdos ir Panevėžio valstybinių maisto ir veterinarijos tarnybų (VMVT) sprendimu laikinai sustabdyta dviejų kavinių veikla.

Tirdami vartotojo skundą, Klaipėdos VMVT inspektoriai patikrino UAB „Grožio paslaugų servisas" priklausančią kavinę (Taikos pr. 80C, Klaipėda), kurioje nustatė daug grubių higienos pažeidimų. Kavinėje neveikė nuotekų sistema, trūko rankų plovimo ir sausinimo priemonių. Patalpos ir įrenginiai buvo nusidėvėję, netvarkingi (indų plovimo mašina sugedusi, džiovinimo grotelės surūdijusios, apipelijusios durų gumos, pjaustymo lentelės pajuodusios ir kt.).

Šaldymo įrenginiuose greta žalios mėsos buvo laikomi gatavi kepsniai. Rasta pusgaminių iš neaiškios kilmės žaliavų. Iš virtuvėje dirbusių 4 darbuotojų 3 buvo neišklausę higienos žinių kursų. Dėl vangaus ankstesnio patikrinimo metu nustatytų trūkumų šalinimo ir rastų naujų pažeidimų, nutarta laikinai sustabdyti kavinės veiklą.

UAB „TM Baltija" kavinėje - picerijoje „Kakadu" (Laisvės al. 1, Panevėžys) taip pat trūko tvarkos ir švaros. Rasta neaiškios kilmės ir su pasibaigusiais tinkamumo vartoti terminais maisto produktų (apie 15 kg). Virėja dirbo nepasitikrinusi sveikatos ir neišklausiusi higienos žinių kurso.

„Griežti sprendimai priimti, nes viešojo maitinimo įmonėse, kuriose nesilaikoma higienos reikalavimų, gaminama iš neaiškios kilmės žaliavų, kyla didelė infekcinių susirgimų protrūkių rizika", - sako VMVT Maisto skyriaus vyr. specialistė Vita Šturmienė.

Abi viešojo maitinimo įmonės atnaujinti savo veiklą galės tik pašalinę visus nustatytus trūkumus ir po pakartotinų inspektorių patikrinimų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder