Dėl nelegalių statybų kalta su politiku siejama bendrovė

Dėl nelegalių statybų kalta su politiku siejama bendrovė

"Vakarų ekspreso" aprašytoje įdomiomis aplinkybėmis Klaipėdoje iškilusios asfalto gamyklos istorijoje sankcijos pritaikytos UAB "Prima Sensus", turinčiai sąsajų su į Klaipėdos mero postą nesėkmingai pretendavusiu ir už miesto Tarybos borto rinkėjų paliktu politiku bei verslininku Rimantu Cibausku.

"Prima Sensus" teismuose įrodinėjo, kad nelegalios statybos aktas turėjo būti surašytas ne jai, o asfalto gamyklą jos teritorijoje pasistačiusiai įmonei "Žemkasa". Pirmos instancijos teismas patvirtino, kad nenustačius tikrojo statytojo toks aktas visgi buvo surašytas teisingai, o šį sprendimą Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui (LVAT) apskundusi "Prima Sensus" vėliau savo apeliacijos dėl neaiškių priežasčių atsisakė.

Nelegali virto legalia

Lypkių g. 18 esančios gamyklos statybų istorija prasidėjo dar 2013-ųjų gegužę, kai "Vakarų ekspresas" gavo signalą apie galimai nelegaliai vykdomus darbus. Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (VTPSI) pagal dienraščio pranešimą tada pradėjo tyrimą. Inspekcijos Klaipėdos skyrius ilgai netrukus konstatavo, kad "inžinerinio statinio - kompaktiško tipo asfaltbetonio maišyklės - statyba vykdoma neturint privalomo statybą leidžiančio dokumento". 2013 m. birželio 6 d. statytojui - nemažai viešųjų pirkimų konkursų pastaruoju metu laimėjusiai UAB "Žemkasa" - surašytas savavališkos statybos aktas, pradėtos savavališkos statybos padarinių šalinimo procedūros. Taip pat buvo pradėtas tyrimas dėl toje pačioje teritorijoje esančio kito statinio - atraminės sienutės, iškilusios vietoje sandėlio - statybos.

Visgi jau po mėnesio Klaipėdos statybų inspektorių verdiktas Vilniuje buvo panaikintas pačios Statybų inspekcijos viršininkės, nes "Žemkasa" esą pateikė dokumentus, kurie įrodo, jog "asfaltbetonio maišyklės įrenginių montavimas nelaikytinas statinio statyba", ji traktuojama kaip "mobilus daiktas".

"Žemkasa" įsigijo naudotą įrangą, kurią nesunkiai išmontavo pardavėjo teritorijoje, pervežė ir sumontavo išnuomotame žemės sklype Lypkių g. 18, Klaipėdoje, kas įrodo įrengimų mobilumą. Atsižvelgiant į tai, asfaltbetonio mazgas nepriskiriamas prie statinių, jam netaikomos Statybos įstatymo nuostatos", - rašoma atitinkamame įsakyme.

Toks inspektorių sprendimas tada apstulbino ir asfalto įrangos gamintojus, ir kitus kelininkus, kurie tvirtino, jog tokia gamykla yra transportuojama, bet ne mobili.

Visą straipsnį skaitykite dienraščio "Vakarų ekspresas" ketvirtadienio numeryje

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder