Dėl linksmų Kalėdų siūlo užsidaryti dabar

Dėl linksmų Kalėdų siūlo užsidaryti dabar

Kol Lietuvos ir Klaipėdos valdžia kuria planus ir priemones, kurios padėtų verslui neužsidaryti dėl COVID-19, žinomas pajūrio kavinių savininkas Gediminas Mustakimovas mano, kad, norint linksmai baruose švęsti Kalėdas, geriausia išeitis jau dabar mėnesiui visiškai uždaryti masinio susibūrimo vietas.

Klaipėdos valdžia šią savaitę paskelbė, kad miestas atsidūrė ant pavojingos ribos, kai susirgimų skaičius gali viršyti nacionalinį lygį ir gali būti pradėti taikyti ribojimai. Operatyviai buvo surengta diskusija su miesto verslo atstovais, kurioje tartasi, kokių priemonių imtis.

Nuotolinėje diskusijoje dalyvavęs Klaipėdos vicemeras Arvydas Cesiulis sako, kad prisijungė apie 50 pajūrio verslo ir biudžetinių įmonių atstovų, atstovaujančių kavines, sporto klubus, neformaliojo ugdymo įstaigas. Diskusijoje išsakytos nuomonės, kad verslas yra pasirengęs imtis visų įmanomų priemonių, kad nereikėtų užsidaryti ar taikyti drastiškų apribojimų.

"Buvo kalbėta, kad verslininkai sudarys darbo grupę ir iki savaitės pabaigos pateiks siūlymus, kaip bus užtikrinti dezinfekcijos, atstumų išlaikymo, žmonių registravimo ir kiti saugumo klausimai", - vardino A. Cesiulis. Anot jo, miestas ir verslas šioje vietoje stovi vienoje pusėje, tačiau jis pripažįsta, kad esminiai sprendimai yra priimami centrinės valdžios Vilniuje ir jiems tektų paklusti.

Populiaraus Klaipėdos baro "Faksas" įkūrėjas Gediminas Mustakimovas tokius planus ir diskusijas apibūdina populiariu lietuvišku posakiu "šakėmis ant vandens". Jis mano, kad ribojimų reikia jau dabar, nes priešingu atveju ligos pikas gali užklupti kaip tik per šventinį laikotarpį.

"Jei norime Kalėdas sutikti linksmai baruose, jau dabar reikia mėnesiui uždaryti kavines, mokyklas, visur, kur įmanoma, taikyti nuotolinį bendravimą", - turi tvirtą nuomonę G. Mustakimovas. - "Stebime situaciją Vilniuje, kaip įvairios apsaugos priemonės naudos neduoda ir virusas plinta. Taip pat seku situaciją užsienyje. Panaši padėtis kaip Lietuvoje yra Airijoje. Ten jau viskas užsidarė. Manau, kad taip turėtume elgtis ir Lietuvoje".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder