Dėl išlaidų remontui kaltina Savivaldybę

Dėl išlaidų remontui kaltina Savivaldybę

Uostamiesčio Ąžuolų gatvėje esančio namo gyventojai nepatenkinti Savivaldybės kaimynyste - esą dėl to, kad name yra miestui priklausantis būstas, kaimynams tenka brangiau mokėti už remontus.

Į visus miesto Tarybos narius laišku kreipęsis Ąžuolų gatvės 6-ojo namo gyventojas Vytautas Jokubauskas tikina, kad Savivaldybė turi nekilnojamojo turto tame pačiame name, todėl esą be jos "sutikimo, pritarimo ir valios kiti namo bendrasavininkai negali daryti nieko".

Klaipėdietis teigia, jog dėl tokios kaimynystės visi remonto darbai namo gyventojams kainuoja brangiau, o esą dabar dėl sijos keitimo būtent Savivaldybės nuosavybėje reikės mokėti visiems kaimynams.

"Keista, kad visame name po beveik 80 metų namo eksploatacijos tik viena sija ir tik jūsų bute supuvo, kitur jos tvirtos. Supuvo dėl nepriežiūros ir, jei tai nebūtų jūsų butas, ta sija nebūtų supuvusi, nes bet koks sveiko proto savininkas turtą saugo, o vandeniui surinkti (kai teka per stogą) palėpėje užtenka dubenį padėti, kol bus rastas problemos sprendimas, arba ima ir remontuoja", - dėsto V. Jokubauskas.

Gyventojas teigia, esą Savivaldybė nieko nedarė, o dabar kaimynai, kurie nieko nežinojo apie padėtį bute ir tuo labiau negalėjo į jį patekti, turės mokėti didelius pinigus už remontą. Taip pat V. Jokubauskas aiškina, jog kiti gyventojai vieningai nutarė remontuoti siją "ūkio būdu", bet esą Savivaldybė nori, kad darbus vykdytų namo administratorius UAB "Paslaugos būstui".

VšĮ "Klaipėdos butai" direktorė Polė Maskeliūnienė sakė, kad po gyventojų pranešimo apie supuvusius lubų perdengimus ir susidariusią padėtį buvo pranešta administratoriui, o tolesniems veiksmams nei "Klaipėdos butai", nei Savivaldybė įtakos neturi.

"Informuotas administratorius, vėliau jau jo kompetencija kiti veiksmai. Bute gyvena nuomininkai, visą laiką butas yra naudojamas, jame nuolat yra gyvenama", - sakė P. Maskeliūnienė ir pridūrė, kad tai - bendra viso namo konstrukcija ir prie jos remonto turi prisidėti viso namo gyventojai.

Rugsėjo viduryje butą apžiūrėjusi Savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus specialistė konstatavo, kad butas yra namo mansardinėje dalyje, vietomis sutrūkinėjęs, nutrupėjęs lubų tinkas, įlinkusios lubos, vienoje vietoje lubose yra ertmė, pro kurią matyti, jog sutrūnijusi ir puvinio pažeista perdangos medinė sija ir lentos. Specialistės išvadose rašoma, kad blogos būklės perdanga kelia pavojų patalpoje būnantiems žmonėms ir aplinkai.

Gyventojai dar rugsėjo pradžioje buvo informuoti apie tai, kad kainų apklausos būdu parinktas rangovas, kuris darbus atliks už beveik 1 400 eurų, kuriuos proporcingai pagal valdomą turtą sumokės visi gyventojai.

UAB "Paslaugos būstui" vadovė Regina Uznienė "Vakarų ekspresui" sakė, kad, gyventojams nesutikus su tokiu įkainiu, to rangovo paslaugų buvo atsisakyta.

"Yra problema, kad reikia remontuoti viename bute esančią bendrąją konstrukciją. Davėme vienam rangovui apskaičiuoti, jis apskaičiavo, mes žmonėms pateikėme, jie liko nepatenkinti. Jie ruošėsi tai atlikti ūkio būdu, laukėme, jie tyli, nieko nebesako. Skelbsime kainų apklausą spaudoje ir lauksime pasiūlymų", - komentavo R. Uznienė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder