Degina daugiau šiukšlių

Degina daugiau šiukšlių

Šiųmečius rezultatus paskelbusi termofikacinę jėgainę valdanti bendrovė "Fortum Klaipėda" džiaugiasi gavusi leidimą per metus sudeginti 255 tūkst. tonų atliekų(iki šiol galėjo 180 tūkst). Teigiama, kad esant geram atliekų kaloringumui dabar bus galima net atsisakyti biokuro, o tai esą leis sumažinti tiekiamos šilumos ir elektros energijos kainą.

Bendrovės vadovas Tomas Eikinas žurnalistams vakar tvirtino, jog šiemet jau buvo sudeginta beveik 200 tūkst. tonų atliekų ir 14 tūkst. t biokuro. Pernai per visus metus buvo sukūrentas maksimalus kiekis - 180 tūkst. t atliekų, o biokuro dalis buvo žymiai didesnė - net 99 tūkst. tonų.

Beje, šiemet tikimasi parduotos elektros energijos rekordo - iki rugsėjo jos parduota 115 GWh, o per visus 2015-uosius šis rodiklis siekė 143 GWh. Parduotos šilumos energijos kiekis kiek mažesnis - per visus metus pernai buvo parduota 416 GWh, o šiemet iki rugsėjo - 275 GWh.

"Nuo aršios konkurencijos priklausys kaip seksis. Tikėtina, kad praėjusių metų rodiklio pasiekti nepavyks", - sakė T. Eikinas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder