Debreceno aikštės "suolynas" pritrenkė ir valdžią

Debreceno aikštės "suolynas" pritrenkė ir valdžią

Debreceno aikštės rekonstrukcija Klaipėdoje jau beveik baigta, tačiau ne visi tuo džiaugiasi. Dienraštį "Vakarų ekspresas" pasiekė gyventojų laiškas, kuriame stebimasi i įrengtais suoliukais. Neva jų aikštėje yra gerokai per daug, o ir sustatyti labai nepatogiai, į ratelius.

"Nuo pat pavasario džiaugėmės ir stebėjome "Debreceno" prekybos centro aplinkos tvarkymo darbus, spėliojome, kaip jie bus užbaigti. Esame pritrenkti: pamatę tokį juokingą "suolyną", visi sustoję kraipėme galvas", - laiške piktinosi klaipėdietė Janina.

Gyventojų manymu, suolų būtų užtekę perpus mažiau, juolab kad jų trūksta kitose vietose - pėsčiųjų tako tęsinyje, parke prie tvenkinių ir medžių pavėsyje.

Ne tik aplinkui gyvenantiems žmonėms toks suoliukų suplanavimas buvo naujiena.

"Ir pats buvau pritrenktas, pamatęs tokį vaizdą", - trumpai situaciją pakomentavo Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Tiesa, ne visiems valdininkams tokia suoliukų gausa buvo naujiena.

"Takas buvo įrengtas pagal patvirtinta planą. Aikštėje vaikšto daug žmonių, buvo manoma, kad toks suoliukų išdėstymas jiems bus geras ir patogus. Yra tokių, kuriems patinka, yra ir tokių, kuriems - ne", - sakė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjo pavaduotoja Irena Nachčiunova.

GERAI? Dėl to, kad po aikštės rekonstrukcijos daugiau suoliukų atsirado ir šalia esančioje autobusų stotelėje, priekaištų bent kol kas nesulaukta.

Paklausta, ar miestiečių prašymai suoliukus įrengti kitose vietose bus išgirsti, ji patikino, jog kiekvienais metais numatyti planai yra pildomi atsižvelgiant į gyventojų poreikius.

"Pavyzdžiui, šiemet daugiau dėmesio skyrėme naujų šiukšliadėžių pastatymui ir autobusų stotelėse esančių suoliukų atnaujinimui. Viskas vykdoma paeiliui: dabar sutvarkėme Debreceno aikštę, kitąmet tvarkysime Pempininkų, po kelerių metų galėsime galvoti naujus planus", - aiškino I. Nachčiunova.

Kai kurie klaipėdiečiai ant naujųjų suoliukų nevengia ne tik pailsėti, bet ir išgerti. Nuogąstaujama, jog po aikštės sutvarkymo šioje vietoje girtuokliai lankysis vis dažniau. Savivaldybei tokia situacija žinoma, ir žadama, kad bus stengiamasi jos išvengti.

"Pastebėjome tendenciją, jog sutvarkytoje aikštėje vis dažniau mėgsta apsilankyti girtuokliaujantys asmenys, neseniai šiukšliadėžėse buvo rasta plastmasinių vyno buteliukų. Kreipėmės į policijos pareigūnus, kad kartkartėmis patruliuotų ir tikrintų viešąją tvarką Debreceno aikštėje. Tikimės, jog ir patys gyventojai rodys nepakantumą tokiam piliečių elgesiui, o, pamatę įtartinus asmenis, apie juos informuos policiją", - teigė Klaipėdos savivaldybės Miesto kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys.

Beje, aikštės tvarkymo planuose taip pat buvo numatyta įrengti vaizdo stebėjimo kameras.

Debreceno aikštę tvarkyti pradėta pernai gruodį. Fontanto, dangos renovacijai ir visam inventoriui buvo skirta 271 tūkst. eurų. L. Dūda tikino, jog, pabaigus darbus čia, bus tvarkomos ir kiek toliau nuo aikštės esančios teritorijos, pavyzdžiui, ties Naujakiemio gatve.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder