Dažni patikrinimai duoda vaisių

Dažni patikrinimai duoda vaisių

Nuolat patikrinimus įvairiu paros metu rengiantys Klaipėdos savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus specialistai teigia pastebintys, kad palengva klaipėdiečiai tampa sąmoningesni. Vis dėlto ir toliau gaunami pluoštai skundų dėl netinkamo automobilių statymo, kitų viešosios tvarkos pažeidimų.

Šią savaitę net kelias dienas iš eilės skyriaus specialistai lankė įvairias vietas, dėl kurių buvo gauta nusiskundimų.

Ketvirtadienį buvo "šukuojama" šiaurinė miesto dalis. Pasak Savivaldybės administracijos Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Viliaus Valio, buvo vykdomas kompleksinis patikrinimas, į pagalbą buvo pasitelkti ir seniūnaičiai, daugiabučių administratorių, komunalinių atliekų išvežimo įmonių atstovai.

"Stebėta, kaip laikomasi švaros, komunalinių atliekų taisyklių, taip pat buvo gauta skundų dėl automobilių statymo kiemuose ir aikštelėse, jų prieigose. Prieš tai keletą kartų darėme tokius patikrinimus pietinėje miesto dalyje, tad dabar persikėlėme į šiaurinę. Joje pastebėjome tam tikrą tendenciją. Miško kvartale, palyginti su pietine miesto dalimi, nėra tokio aiškaus teritorijų išdalinimo. Todėl plotas, atrodo, yra vienas, bet dalis jo priklauso Savivaldybei, dalis - bendrijai, dalis - administratoriams. Dėl to matyti, kad lopinėlis žolės nupjautas iki pat žemės, kitur žolė aukštesnė, tad plotas su tokiais žolės kuokštais atrodo netvarkingai", - pasakojo V. Valys.

Pasak jo, taip pat šio patikrinimo metu rasta nugenėtų, bet neišvežtų šakų. V. Valys priminė, kad gyventojai, turėdami stambiagabaričių atliekų, šakų, turėtų išsikviesti specialų transportą.

Kretingos gatvėje apžiūrėta teritorija prie namų, kurie jiems priskirto tvarkomo ploto kaip ir neturi, tačiau tuomet galioja reikalavimas, kad reikia prižiūrėti 50 metrų atstumu esančią teritoriją. Pasak pašnekovo, aplinka buvo tvarkinga, tačiau pastebėta kuriozinė situacija su komunalinių atliekų konteineriais - jie pastatyti ant dviračių tako.

"Pasirodo, pagal atliekų konteinerių išdėstymą jie ir stovi ten, kur turi būti, bet taip negalima. Spręsime šį klausimą ir su Aplinkos kokybės skyriumi ieškosime kitos vietos", - komentavo V. Valys.

Jis pažymėjo, kad problemų yra ir statant automobilius.

"Prie vieno namo stovi automobiliai ir vaikų žaidimo aikštelėje, ir ant šaligatvių. Seniūnaitis sakė, kad bandė problemą spręsti, bet nepavyko. Šie vairuotojai gavo įspėjimus. Vis dėlto, kai darome šiuos patikrinimus, matome, kad padėtis gerėja, tvarkomasi", - sakė V. Valys.

Vakar specialistai vyko tikrinti gyventojų pateiktų skundų.

"Tikrinti pradėta nuo Debreceno aikštės. Ten prie "Rimi" parduotuvės būna eilė prekeivių, kurie pardavinėja ir savo užaugintas daržoves, ir perpardavinėja lenkiškas prekes, pavyzdžiui, kojines, šlepetes. Be leidimo ten radome prekiaujančius 4 asmenis, jiems bus taikoma atsakomybė. Taip pat buvo įspėtos močiutės, kurios ten sėdi - jos juk gali eiti prekiauti į turgų", - sakė V. Valys.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder