Daugiausia lėšų biudžete - švietimui

Daugiausia lėšų biudžete - švietimui

Planuojama, kad šių metų Klaipėdos miesto biudžetas bus subalansuotas, t. y. pajamos ir išlaidos bus vienodo dydžio. Tvirtinti biudžetą Taryba turėtų po dviejų savaičių.

Biudžeto projekte nurodoma, kad šiais metais pajamos sieks 166,9 mln. Eur, per 2,7 mln. Eur daugiau nei pernai. Išlaidas siūloma tvirtinti tokio pat dydžio. Daugiau nei pusę pajamų sudaro lėšos iš gyventojų pajamų mokesčio, ketvirtadalį - valstybės dotacijos, likusią sumą - surenkami mokesčiai, ES parama ir kitos lėšos.

Daugiausia biudžeto lėšų, 49 proc. (beveik 82 mln. Eur) tenka švietimui, beveik 14 proc. daugiau nei pernai. Daugiau lėšų nei pernai numatyta biudžetinių įstaigų darbuotojų atlyginimams ir socialinio draudimo įmokoms.

Investicijoms ketinama skirti beveik 27 mln. eurų - baseinui, naujos mokyklos statyboms, sporto bazėms ir aikštynams, miesto aikštėms ir skverams, socialiniam būstui, šaligatviams, požeminėms perėjoms, gatvėms tvarkyti ir rekonstruoti, Klaipėdos pilies ir bastionų kompleksui, Sąjūdžio ir Malūno parkams, viešojo transporto integravimo sistemos įrangai, nakvynės namams ir kt.

Pasak Biudžeto formavimo poskyrio vedėjos Virginijos Jurkšienės, Klaipėda yra vienas iš penkių miestų donorų, iš kurių paimama dalis gyventojų pajamų mokesčio. Šiemet Klaipėdos "auka" - per 11,9 mln. eurų, tačiau daugiau nei 6,3 mln. eurų turėtų grįžti į miesto biudžetą pagal kitą tvarką. V. Jurkšienė akcentavo, kad šiemet sumažėjo ES parama - nuo 17 mln. iki 8 mln. eurų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder