Darželio statybas planuoja baigti iki rugpjūčio

Darželio statybas planuoja baigti iki rugpjūčio

Naikupės g. įsikūrusiame lopšelyje-darželyje "Puriena" plušantys darbininkai ketina po Velykų jau užbaigti darbus sename korpuse, o naujojo pabaigtuvės regimos vasarą. Kol kas statybininkams trukdo tik nepalankios oro sąlygos.

Darželio priestatas, kuris, miesto valdžios teigimu, bus pirmasis per Nepriklausomybės laikotarpį uostamiestyje pastatytas darželis, jau iškilo. Tačiau kol kas naujajame korpuse dar reikia nuveikti daug darbų. Pirmiausia - sulaukti, kol išdžius sienos, mat dėl vėsaus oro ir šilumos trūkumo jos dar drėgnos. Statybininkai pagreitinti procesą bando ir vėdindami, ir naudodami šildytuvus. Tikimasi, kad greitai orai pagerės, o tuomet išdžius ir šiaurinė statinio siena.

Senajame, rekonstruojamame darželio korpuse iki pabaigtuvių liko vos pora savaičių. Fasadas jau dengiamas dekoratyviniu tinku, ant stogo montuojama vėdinimo įranga, viduje netrukus bus statomi baldai. Sykiu tvarkoma ir darželio aplinka: montuojami žaidimų įrenginiai, aikštelėse klojama speciali paminkštinta danga, tiesiami nauji takai.

Pasak darbų vadovo Juliaus Ščerbakovo, senojo korpuso rekonstrukciją planuojama visiškai baigti po Velykų - liko užbaigti šiaurinio fasado apdailą ir sunešti baldus, baigiami rengti sanitariniai mazgai.

Pagal darbų planą, rugpjūčio pradžioje statybininkai turėtų abu pastatus atiduoti vertinti, o nuo rugsėjo patalpose jau šeimininkautų mažieji klaipėdiečiai. Ar taip ir bus, turėtų paaiškėti birželį.

Darbų progresą įvertinęs meras Vytautas Grubliauskas sakė, kad statybininkai dirba sąžiningai, nėra atsilikimo nuo darbų grafiko.

"Dirba puikiai, tikiuosi, kad ne tik sparta, bet ir darbų kokybe nenusivilsime. Darželį galės lankyti dvigubai daugiau vaikų nei buvo anksčiau - net 380. Tai bus vienintelis toks darželis Lietuvoje, kurį lankys tiek vaikų", - sakė "Purienos" direktorė Virginija Letukienė.

Jos teigimu, šiandien bus atplėšiami atviro konkurso darželio baldams gaminti dalyvių pasiūlymai. Sulaukta apie 10 dalyvių.

Darželio rekonstrukcijos ir plėtros darbų vertė - beveik 3,3 mln. eurų.

Savivaldybės atstovai priminė, kad netrukus prasidės ir palei darželį einančio privažiuojamojo kelio rekonstrukcija. Pro "Purieną", Darbo biržą, "Gilijos" pradinę mokyklą ir "Ryto" vaikų globos namus besidriekianti atkarpa bus sutvarkyta ir pratęsta iki keliuko, įsiliejančio į Baltijos prospektą. Greta atnaujinto kelio bus įrengtos trys aikštelės, kuriose atvykusieji į šalia įsikūrusias įstaigas galės laikinai palikti automobilius, taip pat bus sutvarkyta pėstiesiems ir dviratininkams reikalinga infrastruktūra, aplinka bus pritaikyta neįgaliesiems.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder