Dangės skvero rekonstrukcija: padėtis stabilizuota

Dangės skvero rekonstrukcija: padėtis stabilizuota

"Problemos, kilusios dėl Dangės skvero rekonstrukcijos, išspręstos. Projektas sparčiai juda į priekį. Tikėtina, kad po dviejų savaičių jo sprendiniai jau bus pristatyti visuomenei", - vakar informavo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas po susitikimo su projektuotojais.

Apie problemas, su kuriomis susidūrė Dangės skvero rekonstrukcijos rengėjai, "Vakarų ekspresas" jau rašė. Finišo tiesiojoje, likus vos mėnesiui iki sutarties su Savivaldybe pabaigos, projektas buvo be vadovo, kai kurios jo dalys neparengtos, o rangovai kivirčijosi su subrangovais.

Pasak S. Budino, sutartis su Dangės skvero rekonstrukcijos projektą įgyvendinančia UAB "Hidrostatybos projektai" jungtinėje veikloje su UAB "Fugro baltic", UAB "Hidrosfera", subrangovais AB Statybų projektų ekspertizės centru ir UAB "Tau projektai" buvo pratęsta dar dviem mėnesiams (nuo gruodžio 6 d.). Su Savivaldybės leidimu buvo paskirtas ir naujas projekto vadovas.

"Padėtis stabilizavosi. Su projektuotojais dabar dirbame dalykiškai. Parko koncepcija išlieka tokia pati, kaip ir buvo planuota. Parkas bus padalintas į trejetą zonų. Jo pradžioje bus istorijai skirta dalis, kadangi parkas dedikuojamas Lietuvos 100-mečiui, bus pasyvaus ir aktyvaus poilsio zonos. Pasitarime plačiau buvo aptartos vaikams skirto veloparko, kuris numatomas aktyvioje zonoje, įrengimo subtilybės ir akcentuota, jog visas parkas turi būti pritaikytas žmonėms su negalia", - svarbiausius eilinio susitikimo su projektuotojais momentus reziumavo Savivaldybės administracijos direktorius.

S. Budinas išreiškė viltį, jog po dviejų savaičių projekto sprendiniai bus pristatyti visuomenei ir ateinančiais metais, pavasarį, prasidės skvero rekonstrukcijos darbai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder