Dangėje fiksavo pažeidimus

Dangėje fiksavo pažeidimus

Užvakar Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus atstovai su policija surengė netikėtą patikrinimą Dangės upėje. Buvo siekiama nustatyti, ar vandens dviračiais plaukiojantys asmenys laikosi tvarkos. Dėl užfiksuotų pažeidimų nuo šiol patikrinimai vyks kiekvieną savaitę.

Pasak Viešosios tvarkos skyriaus Administracinės veiklos poskyrio vedėjo Mariaus Poimanskio, daug pretenzijų vandens dviračių nuomotojams turėjo Klaipėdos irklavimo centras, kadangi neretai vandens dviračiais plaukiojama neleistinose vietose.

Per patikrinimą, kuris vyko pusantros valandos, buvo užfiksuoti 6 vandens dviračiai. Iš jų du padarė pažeidimus.

"Vienu atveju vandens dviračiu buvo plaukiojama ten, kur tuo metu to daryti nebuvo negalima - už Biržos tilto, Jono kalnelio link. Asmuo su taisyklėmis buvo susipažinęs, bet vis tiek plaukė. Jis jau buvo iškviestas, surašytas protokolas", - sakė M. Poimanskis.

Pažeidimų buvo užfiksuota ir vandens dviračius nuomojančiose įmonėse. Viena jų buvo bausta ne pirmą kartą, tad ji sulaukė piniginės baudos.

"Buvo tikrinama, ar paslaugos teikėjai pildo žurnalus, ar informuoja poilsiautojus. Buvo nustatyta, kad vienas paslaugų teikėjas nesupažindino kliento su taisyklėmis ir neužregistravo žurnale. O tai pagal mūsų taisykles yra privaloma. Surašytas protokolas ir skirta nuobauda. Praėjusiais metais viskas lyg ir buvo gerai. Tačiau situacija pasikeitė", - pridėjo Administracinės veiklos poskyrio vedėjas.

Savivaldybės atstovai dar šią savaitę susitikę su verslininkais svarstė, kaip reikėtų kontroliuoti situaciją Dangės upėje. Kol kas vandens dviračių nuoma užsiima du verslininkai.

Informacija

Vandens dviračiais ir kitomis vandens pramogų plaukiojimo priemonėmis plaukioti galima tik nuo Pilies tilto iki Jono kalnelio. Plaukioti iki Joniškės g. geležinkelio tilto galima tik tomis valandomis, kai nevyksta irklavimo treniruotės. Viešosios įstaigos Klaipėdos irklavimo centro parengtas irklavimo treniruočių grafikas privalo būti kiekvienoje vandens pramogų paslaugų teikimo vietoje. Irklavimo treniruočių metu plaukti už Jono kalnelio kanalo draudžiama. Apie tai informuojama ir draudžiamuoju ženklu, už kurio pastatymą prie Jono kalnelio atsakingas vidaus vandens kelio valdytojas ir viešoji įstaiga Klaipėdos irklavimo centras.

Sužalojo moteris

Šių metų balandžio pabaigoje kilo didelis nepasitenkinimas neblaivių asmenų elgesiu Dangės upėje, kai pramoginis kateris rėžėsi į vandens dviračius prie Biržos tilto. Prt šį incidentą nukentėjo dvi moterys, kurioms buvo sumušti klubai. Nors katerį valdęs asmuo bandė nukentėjusiąją moterį kalbinti nekviesti policijos, kaltininkas nieko nepešė ir bandė sprukti. Jį pavijo ir į įvykio vietą sugrąžino du jauni vyrai. Incidentas buvo nufilmuotas mobiliuoju telefonu, tad tai palengvino darbą policijai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder