Danės skvere nebeliks fontano

Danės skvere nebeliks fontano

Uostamiesčio Danės skvere jau 40 metų esantį fontaną ruošiamasi išardyti - jis jau kurį laiką yra nesaugus ir pasenęs. Toje pačioje vietoje planuojama įrengti naują fontaną.

Vakar miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto nariams buvo pristatytas siūlymas nurašyti ir demontuoti seną fontaną.

Pasak Turto skyriaus vedėjo Edvardo Simokaičio, statinys pastatytas ir pradėtas eksploatuoti 1976 metais. Klaipėdos savivaldybė ir Klaipėdos krovinių kompanija "Bega" 1998 m. pasirašė sutartį dėl Danės skvero fontano priežiūros. 2002 m. buvo atliktas fontano remontas, šiuo metu jis neeksploatuojamas.

Įvertinus fontano būklę nustatyta, kad jo dugno ir sienutės betono paviršius atsisluoksniavęs, ištrupėjęs, metalinė konstrukcija pažeista korozijos, deformuota, apdaila yra iš granito plytelių, kurias rišančioji medžiaga yra ištrupėjusi, plytelės išsikilnojusios, vietomis nukritusios, sutrūkinėjusios, nutrupėjusios, vandens purkštukai pažeisti korozijos.

Išvada tokia - statinys yra blogos fizinės bei techninės būklės, kelia pavojų aplinkinių saugumui bei darko miesto vaizdą.

"Siūlome fontaną demontuoti kaip fiziškai, funkciškai ir technologiškai nusidėvėjusį. Kitais metais bus pradėtas Danės skvero rekonstrukcijos projektas ir šioje vietoje bus naujas fontanas. Galėtume laukti, bet dėl saugumo sumetimų, nes vaikai žaidžia fontane, geriau nedelsti", - kalbėjo E. Simokaitis.

Komiteto pirmininkas Rimantas Taraškevičius stebėjosi, kad fontanai atnaujinami ir remontuojami tik pietinėje miesto dalyje.

"O miesto centre demontuosime, išlyginsime ir žolę užsėsime?" - ironizavo R. Taraškevičius.

Jo kolega Arūnas Barbšys teigė, kad atsakomybę už fontano būklę turi prisiimti Savivaldybė.

"Priešistorė tokia, kad mes, Savivaldybė, tą turtą apleidome ir fontano nebetvarkėme. Iki tokios būklės nuvedė mūsų pačių elgesys, nes priežiūros nebuvo", - nuomonę dėstė politikas.

Fontaną išardyti ketinama Savivaldybės biudžeto lėšomis, skaičiuojama, kad tai kainuos apie 5,1 tūkst. eurų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder