Buvusią "Vaitelių" pirmininkę išgelbėjo senatis

Buvusią "Vaitelių" pirmininkę išgelbėjo senatis

Galimai neteisėtai savo patėviui atlyginimą mokėjusi buvusi sodininkų bendrijos "Vaiteliai" pirmininkė Laura Kaniauskienė ir tuomečiai valdybos nariai išsisuko nuo atsakomybės: teismas paskelbė apie senaties terminą ir dabartinių bendrijos vadovų ieškinį atmetė. Visgi šie nežada nuleisti rankų.

Dabartiniai bendrijos "Vaiteliai" vadovai kreipėsi į teismą prašydami iš L. Kaniauskienės priteisti 760 eurų, taip pat iš jos ir buvusių valdybos narių Danutės Jakušenkovos, I. M. ir Valdemaro Laukaičio solidariai 6,7 tūkst. eurų už esą neteisėtai išmokėtą atlyginimą.

"Sprendimai dėl samdomų darbuotojų, taip pat ir bendrijos pirmininko atlyginimų buvo priimami paties pirmininko, viršijant įgaliojimus ir neturint bendrijos narių susirinkimo sprendimo dėl samdomų darbuotojų darbo apmokėjimo tvarkos", - tvirtinta teismui.

Esą tik 2007 metų gegužės 7 d. pirmininke buvo išrinkta L. Kaniauskienė, ir tą dieną baigėsi ankstesnio pirmininko, tarp gyvųjų jau nebesančio L. Kaniauskienės patėvio Klaudijaus Gergelio įgaliojimai.

"Tačiau darbo sutartis su buvusiu pirmininku nebuvo nutraukta, jokių funkcijų jis neatliko, nes jau nuo 2006 m. spalio 9 d. jo pareigas faktiškai ėjo Laura Kaniauskienė (pirmininkė ir buhalterė). Susiklostė situacija, kad bendrijoje buvo du pirmininkai - Klaudijus Gergelis ir Laura Kaniauskienė", - toliau dėstė sodininkai.

Šiuos teiginius esą įrodo faktas, kad tuo laikotarpiu L. Kaniauskienė, veikdama kaip faktinė bendrijos vadovė ir buhalterė, "Sodrai" pateikė keliolika pranešimų. Iki jos atleidimo 2009-ųjų pabaigoje buvusiam pirmininkui buvo mokamas atlyginimas už fiktyvų darbą, tad bendrijai buvo pridaryta beveik 7,5 tūkst. eurų nuostolių. Sodininkų manymu, už tai buvo atsakinga tiek pirmininkė, tiek valdybos nariai.

Atsakovai iškart griebėsi puolimo taktikos: pareiškė, jog jau suėjo trejų metų ieškinio senaties terminas, o juos teismui apskundęs dabartinis "Vaitelių" valdybos pirmininkas Rimtautas Aniulis neva viršijo savo įgaliojimus ir net neturėjęs teisės teikti ieškinio, tad reikalavo iš jo atlyginti bylinėjimosi išlaidas ir net priteisti moralinę žalą.

Kiti atsakovai tikino, esą K. Gergelis dirbo teisėtai: tuo metu buvo įdarbintas energetiku. Visgi dabartinius bendrijos valdybos atstovus tokie teiginiai stebina, nes vyras tuo metu sunkiai sirgo, jam buvo amputuotos abi kojos, tad dirbti elektriko padėjėju jis kažin ar apskritai pajėgė. Be to, iš "Sodros" gautuose dokumentuose niekur nenurodoma apie pakeistas jo pareigas.

Vis dėlto teismui neliko kitos galimybės, kaip tik sutikti su atsakovais: išties buvo praleistas ieškinio senaties terminas, ir sodininkų bendrijos "Vaiteliai" ieškinys buvo atmestas.

Tiesa, šį sprendimą per 30 dienų nuo jo paskelbimo galima skųsti aukštesnės instancijos teisme.

Pats R. Aniulis "Vakarų ekspresui" sakė, jog rankų nenuleis, ir tokį teismo verdiktą skųs - esą dokumentus iš "Sodros" pavyko gauti tik 2014-aisiais, tad tikimasi, jog sprendžiant dėl senaties teismas atsižvelgs į šį faktą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder