Buvęs aukciono vadovas atleistas neteisėtai

Buvęs aukciono vadovas atleistas neteisėtai

Klaipėdos miesto apylinkės teismas iš dalies patenkino buvusio Klaipėdos žuvininkystės produktų aukciono direktoriaus Mindaugo Kokoškos ieškinį. Į darbą jis nebus grąžinamas, tačiau drausminė nuobauda jam naikinama.

Kaunietis Mindaugas Kokoška eiti UAB Klaipėdos žuvininkystės produktų aukciono, kurį valdo Žemės ūkio ministerija (ŽŪM), direktoriaus pareigas pradėjo 2010-aisiais. Nuo tų metų įmonės pelnas mažėjo, o nuo 2012-ųjų ji ėmė dirbti nuostolingai. 2013-aisiais nuostolis siekė 192,5 tūkst. Lt.

2014 m. gruodžio 5 d. aukciono valdyba atleido M. Kokošką iš pareigų dėl viešųjų ir privačiųjų interesų supainiojimo, dėl naudojimosi tarnybine padėtimi ir kt. Beje, ŽŪM dar kreipėsi į Klaipėdos apygardos prokuratūrą prašydama ištirti buvusio aukciono vadovo veiksmus.

M. Kokoška su kaltinimais nesutiko ir padavė ieškinį Klaipėdos miesto apylinkės teismui dėl neteisėto atleidimo iš darbo, dėl vidutinio darbo užmokesčio priteisimo už priverstines pravaikštas, prašė priteisti jo patirtas bylinėjimosi išlaidas ir kt.

Šis teismas nusprendė M. Kokoškos ieškinį tenkinti iš dalies. Jis panaikino taikytą drausminę nuobaudą - atleidimą iš darbo, nes "šiurkštaus darbo drausmės pažeidimo M. Kokoška nepadarė". Konstatuota, kad nebuvo pateikta dokumentų, jog direktorius savavališkai nusprendė nevykdyti antstolio patvarkymų dėl skolų išieškojimo.

Teismas priteisė aukcionui sumokėti M. Kokoškai 3 230 Lt (935 eurus) siekiantį vidutinį darbo užmokestį nuo 2014 12 05 iki teismo sprendimo įsiteisėjimo dienos bei 5 proc. metinių palūkanų.

Toks teismo sprendimas per 30 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Klaipėdos apygardos teismui.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder