Buriuojančius vaikus norima susigrąžinti į Klaipėdą

Buriuojančius vaikus norima susigrąžinti į Klaipėdą

Ne vienerius metus kalbame, kad uostamiestyje nebeliko vietos mokyti vaikus buriuoti. Šiuo metu vėl buriuotojai mina Savivaldybės ir Uosto direkcijos slenksčius, kelia seną problemą.

Nuspręsta nebelaukti, kol Uosto direkcija po kelerių metų pastatys mažųjų laivų prieplauką pietinėje uosto dalyje, o parinkus tinkamą vietą įrengti laikiną bazę, kad vaikai galėtų plaukioti savo "Optimist" klasės laiveliais.

Pasak Klaipėdos vicemero Arvydo Cesiulio, nusižiūrėta vieta, kuri, buriuotojų nuomone, būtų tinkama, yra pietinėje uosto dalyje, už buvusios Tarptautinės jūrų perkėlos, kiek tolėliau už nebaigtą statyti valčių prieplauką. Prieš gerą mėnesį tą vietą jau išbandė uostamiesčio irkluotojai. Tačiau, anot jo, tačiau ta teritorija yra priskirta uostui, tad reikalingi tam tikri sprendimai.

"Klaipėda, esanti prie jūros ir prie marių, mieste neturi vietos, kur vaikai galėtų užsiimti buriavimo sportu. Buriavimo sporto mokyklą "Žiemys" remiame kartu su Klaipėdos rajono valdžia. Jos auklėtiniai buriuoja Drevernoje. Tai nepatogu ir sąnaudos didžiulės, suprantama, todėl tas sportas negali būti plėtojamas. O jūrinis miestas neturi burės kaip simbolio, išskyrus "Meridiano" bures", - sakė A. Cesiulis.

Pasak vicemero, apie tai kalbėta su Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija ir sulaukta iš jos tam tikrų pažadų. "Mes norime, kad mūsų vaikai mokytųsi buriuoti savo mieste, ir vėl grįžtame prie to paties klausimo. Buriuotojų bendruomenė kelia naujas iniciatyvas kalbėdama su miesto ir Uosto direkcijos valdžia. Kadangi direkcija atsišaukė į buriuotojų norus, pradėjome ieškoti vietos nelaukdami, kol ji įgyvendins savo didžiuosius planus, pastatys pietinius uosto vartus ir kt. Dabar dar planuojame nuotoliniu būdu kalbėtis su Uosto direkcijos vadovu, kaip problemą būtų galima spręsti greičiausiu būdu. Kadangi ta teritorija priklauso uostui, tarsimės, kad leistų pastatyti kokius nors laikinus įrenginius vasaros sezonui. Galbūt reikėtų atlikti ir kokius nors gilinimo darbus, kad siekiant užtikrinti vaikų saugumą galėtų švartuotis ir kateriai", - sakė vicemeras.

Gilinsis į laikino uostelio klausimą

"Vaikų buriavimas yra visų mūsų bendras reikalas. Dabar šiuo atžvilgiu jie tikrai yra palikti kaip našlaičiai. Buvome susitikę su Lietuvos buriuotojų atstovais ir aptarėme vaikų vežiojimo į Dreverną klausimą. Pas mus buvo atėję ir irkluotojai, kurie irgi jaučiasi palikti be vietos. Mūsų planai pietinėje uosto dalyje jiems labai patiko. Žinoma, mūsų planuojamas gražus mažųjų laivų uostelis atsiras dar negreitai", - sakė Uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas.

Jis neneigė, kad Uosto direkcija svarsto laikinos buriavimo bazės įkūrimo klausimą ir tariasi su buriuotojais, irkluotojais ir Savivaldybės atstovais. Pasak jo, buriuotojai irgi norėtų uostelio, iš kurio galėtų greitai išplaukti į jūrą.

Paklaustas, ar direkcija tikrai galėtų skirti laikinai vietą vaikams mokyti buriuoti, ar viskas jau yra suplanuota iki centimetro, A. Latakas atsakė: "Esame pasidarę uostelio, kuris bus pietinėje uosto dalyje, vizualizaciją. Ta vieta, kurią dabar siūlo buriuotojai, būtų toliau už jo.

Visų pirma reikia išsiaiškinti, ar ten žemė dar priklauso uostui, ar miestui, ar Klaipėdos rajonui. Reikėtų įsigilinti į laikino uostelio klausimą, nes jis dar visiškai naujas. Mes kaip uostininkai ir kaip klaipėdiečiai suprantame, kad visi turime kalbėtis ir bendrai spręsti tą problemą. Reikėtų išsiaiškinti, kokių galimybių turime. Gal vieni darbus galės atlikti, kiti prisidėti pinigais. Geras dalykas yra tai, kad visi sėdame prie vieno stalo ir pradedame tartis", - sakė Uosto direkcijos vadovas.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder