Bures išskleidęs "Meridianas" pasitiko vasarą

Bures išskleidęs "Meridianas" pasitiko vasarą

Šeštadienį uostamiestyje Klaipėdos simboliu ir neatsiejama miesto dalimi tapęs burlaivis "Meridianas" išskleidė bures ir pasitiko vasaros sezoną. "Tai simbolis, kuris įprasmina Klaipėdą kaip uostamiestį ir Lietuvą kaip jūrinę valstybę", - ištarė Laivo atstatymo iniciatorius Aloyzas Kuzmarskis.

Į tradiciją tapusią burlaivio burių pakėlimo ceremoniją susirinko šimtai klaipėdiečių. Renginio metu šventės dalyviai išgirdo, kad paprastai laivai bures išskleidžia jūroje, toli nuo kranto, todėl tai nėra matoma. Tačiau kasmet Klaipėdos gyventojai ir miesto svečiai turi išskirtinę galimybę Dangės krantinėje, netoli Biržos tilto, išvysti šį nepakartojamą vaizdą.

Jūrų kapitonas Juozas Liepuonis sveikino susirinkusius klaipėdiečius ir atkreipė dėmesį, kad šiemet "Meridianas" jau skaičiuos 71 metus.

"Džiugu pažymėti šią tradicine tapusią šventę. Tai vienintels burlaivis iš 17-kos, pastatytų pokario metais, kuriam šiemet sukaks 71 metai. Ne daug net iš mūsų čia susirinkusiųjų turi tokį garbingą amžių. Norisi palinkėti žavios šypsenos, sėkmės ir, žinoma, visuomet palankaus, gero vėjo", - kalbėjo jis.

Ceremoniją stebėję susirinkusieji galėjo grįžti į jūrinę epochą, kai darbus laivuose atlikdavę jūrininkai savo nuotaiką pakeldavo jūreiviškais šokiais ir dainomis. Jas dainavo ir ant "Meridiano" denio šoko Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos mokiniai, puoselėjantys senąsias jūrines tradicijas.

Tolimojo plaukiojimo kapitonas Sigitas Šileris, kylant "Meridiano" burėms, klaipėdiečiams pasakojo, kad burių kėlimas - tai itin preziciškai sustyguotas darbas, kuriam būtinas pasirengimas.

"Burių kėlimas kaskart yra vis kitoks", - kalbėjo jis, pabrėždamas, kad viskas priklauso nuo to, kokia kryptimi pučia vėjas, kokiu kurso laivas ketina eiti toliau.

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas sveikino klaipėdiečius pasitinkant vasarą.

"Linkiu, kad šis simbolinis burių iškėlimas taptų ir vasaros pranašu. Visiems linkiu mėgautis ir džiaugtis gyvenant tikrai nuostabiame mieste - tame, kuriame jaučiame savo aurą, dvasią. O jei kas nors pasigenda įkvėpimo, raginu jį ateiti čia, prie "Meridiano" ir pažvelgus į šias bures būti įkvėptam", - sakė jis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder