Brolis Benediktas: pasitikime finišuojančius "Vilties bėgime"

Brolis Benediktas: pasitikime finišuojančius "Vilties bėgime"

Sekmadienį nuo devynių ryto iki 16 val. Atgimimo aikštėje startuos ir finišuos įvairaus ilgio trasų - maratonas, pusmaratonis, suapvalinus 10, 6, 3 km - bėgikai. "Vilties bėgimo", kuris šiemet vyks jau 11 kartą, iniciatorius ir idėjų generatorius brolis pranciškonas Benediktas redakcijai atsiuntė laišką.

"Labai kviečiu klaipėdiečius susirinkti į Atgimimo aikštę palaikyti finišuojančius ir startuojančius, aplodismentais padėkoti ir bėgikams profesionalams, ir ištvermingiesiems, tarp kurių esti ir tokių, kurie bėgs jau 11 kartą. Geriau sirgti viltimi ir meile, nesulaukiant pribloškiančios žinios "vėžys". Pridedu Lietaus vaiko Vido Karvelio įspūdžių iš pernykščio "Vilties bėgimo" žiupsnelį.

"Kojos trepsi -

Delnai klapsi.

Bėgikai lekuoja -

Sirgaliai skanduoja!"

Prieš metus su šeima išėjom pasivaikščioti po miestą. Žiūrim - kažkas atsitiko!  Žmonės išsirikiavę palei gatvę, visi žiūri į vieną pusę. Laukia kažko! Sustojom ir mes: kas gi čia vyksta?

 

Pamatėm: atbėga grupelė bėgikų. Jie sukaitę, pavargę. Žmonės ėmė ploti, skatinti "Pirmyn! Šaunuoliai!" Bėgikai, pragiedrėjo, kiek atsitiesė, ir, dėkingai mojuodami rankomis, nubėgo toliau. Iš šalies atrodė, kad tie plojimai, šūksniai ir skanduotės jiems suteikė naujų jėgų.

Sekmadienįį Klaipėdoje vėl vyks “Vilties bėgimas”. Kiek pasidomėjau: bėgti užsiregistravusios komandos, bet bėgs ir pavieniai žmonės. Sužinojau, kad bėgimui ruošiasi ir palaikymo grupės: gamina plakatus, vėliavas, kuria palaikymo skanduotes. Nueisim ir mes su šeima paploti, paskatinti, pasidžiaugti tais, kurie sėkmingai įveiks trasas - bus smagu!"
 

Ateiti palaikyti bėgikų klaipėdiečius ragina ir broliai pranciškonai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder